PARADOX Lux de cerşetor: telefon de 500 de euro

deva (22)-001Obţin sute de lei pe zi din cerşit şi nicio autoritate nu pare să le stea în cale. Unii dintre cerşetorii care au invadat zonele centrale din municipiile Deva şi Hunedoara par să îşi permită luxul unor telefoane mobile scumpe, la care vorbesc între pauzele de cerşit.

La intrarea în piaţa agroalimentară din municipiul Deva, aproape în fiecare zi poate fi văzută o tânără cu handicap neuromotor, aşezată pe jos, cerşind. Femeia îmbrăcată în haine ponosite apelează la mila oamenilor şi adună câteva sute de lei pe zi. Într-o desagă încărcată, tânăra cerşetoare ţine un telefon de circa 500 de euro, la care vorbeşte în pauzele de cerşit – semn că meseria ei îi aduce venituri frumoase. „Poliţiştii locali din Deva au dat circa 150 de amenzi cerşetorilor, de la începutul acestui an până în prezent”, spune Gabriela Voronca, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Deva. O parte dintre sancţiuni au fost plătite, însă tot din banii primiţi de la deveni.

Unui tânăr care locuieşte fără forme legale în municipiul Deva şi cerşeşte atrăgând atenţia asupra sa cu un megafon, de la începutul acestui an, poliţiştii locali i-au dat 12 amenzi. Pentru că nu le-a plătit, administraţia locală a cerut executarea silită a cerşetorului. Tânărul însă nu s-a lăsat descurajat: a revenit la cerşit, iar potrivit poliţiştilor locali acesta ar fi obţinut chiar şi peste 400 de lei din cerşit, într-o singură zi. În ultimele luni, străzile municipiului Deva au devenit teritoriul unor cerşetori proveniţi din exterior. Mirela, o cerşetoare cu state vechi în Hunedoara, preferă să facă naveta, plătind 12 lei pe zi pentru a cerşi în Deva, unde obţine bani mai uşor. „Oamenii sunt deranjaţi de prezenţa cerşetorilor, chiardacă nu le-o spun lor direct. Vin şi reclamă prezenţa lor. Noi le recomandăm devenilor să ne sesizeze în continuare pentru a lua măsuri”, a mai declarat Gabriela Voronca.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu