PARADOX Lux de cerşetor: telefon de 500 de euro

deva (22)-001Obţin sute de lei pe zi din cerşit şi nicio autoritate nu pare să le stea în cale. Unii dintre cerşetorii care au invadat zonele centrale din municipiile Deva şi Hunedoara par să îşi permită luxul unor telefoane mobile scumpe, la care vorbesc între pauzele de cerşit.

La intrarea în piaţa agroalimentară din municipiul Deva, aproape în fiecare zi poate fi văzută o tânără cu handicap neuromotor, aşezată pe jos, cerşind. Femeia îmbrăcată în haine ponosite apelează la mila oamenilor şi adună câteva sute de lei pe zi. Într-o desagă încărcată, tânăra cerşetoare ţine un telefon de circa 500 de euro, la care vorbeşte în pauzele de cerşit – semn că meseria ei îi aduce venituri frumoase. „Poliţiştii locali din Deva au dat circa 150 de amenzi cerşetorilor, de la începutul acestui an până în prezent”, spune Gabriela Voronca, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Deva. O parte dintre sancţiuni au fost plătite, însă tot din banii primiţi de la deveni.

Unui tânăr care locuieşte fără forme legale în municipiul Deva şi cerşeşte atrăgând atenţia asupra sa cu un megafon, de la începutul acestui an, poliţiştii locali i-au dat 12 amenzi. Pentru că nu le-a plătit, administraţia locală a cerut executarea silită a cerşetorului. Tânărul însă nu s-a lăsat descurajat: a revenit la cerşit, iar potrivit poliţiştilor locali acesta ar fi obţinut chiar şi peste 400 de lei din cerşit, într-o singură zi. În ultimele luni, străzile municipiului Deva au devenit teritoriul unor cerşetori proveniţi din exterior. Mirela, o cerşetoare cu state vechi în Hunedoara, preferă să facă naveta, plătind 12 lei pe zi pentru a cerşi în Deva, unde obţine bani mai uşor. „Oamenii sunt deranjaţi de prezenţa cerşetorilor, chiardacă nu le-o spun lor direct. Vin şi reclamă prezenţa lor. Noi le recomandăm devenilor să ne sesizeze în continuare pentru a lua măsuri”, a mai declarat Gabriela Voronca.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni