Papa Francisc i-a primit la Vatican pe copiii aflați în grija Fundației Sfântul Francisc, din Deva

Călugărul Csaba Böjte a însoțit 30 de fete şi băieţi care beneficiază de ajutorul Fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva, la Vatican, unde au participat la audienţa generală de miercuri a Papei Francisc, care a avut loc în aer liber, în Piaţa Sfântul Petru.
„Mulțumită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezentăm pe copiii noștri dragi Papei Francisc! O zi minunată în viața fundației Sfântul Francisc! Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor”, a scris pe călugărul franciscan Csaba Böjte, pe pagina sa de Facebook. O fereastră tradițională transilvăneană a fost dăruită de copii Papei. Pe ea a fost reprezentată figura copilului Isus, realizată din fotografiile cu portretele a 2300 de copii din casele fundației. Lucrarea a fost inspirată din recunoștința călugărului Csaba pentru mai mult de un sfert de secol de activitate în educarea copiilor. De asemenea, părintele Csaba a interpretat cererea copiilor către Papă, ca ziua de 1 iunie să fie declarată Ziua Copilului Iisus, informează vaticannews.va. La finalul audienței generale, Papa Francisc s-a întâlnit separat cu grupul de pelerini condus de părintele Böjte. Acesta a dat mâna cu copiii şi tinerii, i-a binecuvântat şi a făcut împreună cu ei o fotografie.
Părintele franciscan Csaba Böjte a schimbat destinele a mii de copii și tineri. Născut în 1959, la Cluj, preotul franciscan Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania. Tinereţea să nu a fost tocmai fericită, tatăl sau fiind condamnat la 7 ani de închisoare, de regimul Ceauşescu, pentru publicarea unei poezii. La o luna după eliberare, a murit din cauza rănilor suferite că urmare a torturii. Acesta a fost momentul în care Böjte Csaba a decis că vrea să devină preot şi să ajute oamenii, în special copiii. Fondatorul fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva se ocupă, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necăjiţi din Transilvania. Pentru acţiunile sale umanitare, Böjte Csaba a fost recompensat cu numeroase distincţii, iar Parlamentul European l-a declarat pe preotul franciscan drept „Cetăţeanul European al anului 2011” (Cîvî Europaeo Praemium).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători