Alunecare de teren. Pământul de pe strada Slătinioara a luat-o la vale. Mai multe case riscă să fie înghiţite de alunecarea de teren

67

Situaţie periculoasă pe strada Slătinioara din Petroşani, unde terenul a început să plece la vale. Alunecarea de teren riscă să afecteze mai multe case din zonă, aşa că situaţia este monitorizată în permanenţă de Compartimentul de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Petroşani.

Mai mute case de pe strada Slătinioara, o zonă rurală ce aparţine de municipiul Petroşani, sunt în pericol să fie înghiţite de o alunecare de teren produsă aici. Cei de la Protecţia Civilă monitorizează în permanenţă zona şi, dacă va fi nevoie, oamenii vor fi de urgenţă evacuaţi. Ioan Bunea, şeful Protecţiei Civile Petroşani, spune că iniţial a fost o scufundare a terenului, iar mai apoi pământul argilos a plecat la vale. „În acea zonă au mai fost, în trecut, alunecări de teren. E un teren de argilă galbenă, care se feliază pur şi simplu. Acum a fost iniţial o scufundare, dar presiunea care s-a creat a împins valul de pământ în jos şi a antrenat şi vegetaţia”, a explicat Ioan Bunea. Alunecarea de teren se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 0,5 – 0,6 hectare şi, deocamdată, nu a afectat nicio locuinţă. Cea mai apropiată casă se află la o distanţă de 40 – 50 de metri şi este nelocuită. În apropiere, însă, mai sunt alte 4 imobile, dintre care una la aproximativ 100 de metri. Iar cum meteorologii anunţă în continuare ploi, cei de la Protecţia Civilă stau cu ochii pe strada Slătinioara şi monitorizează în permanenţă zona. „Mişcarea este foarte lentă, dar, dacă va fi nevoie, vom evacua imediat populaţia. Noi monitorizăm permanent acea zonă şi, prin dispoziţia primarului, a fost creată şi o comisie care se va deplasa la faţa locului”, a mai spus şeful Compartimentului de Protecţie Civilă Petroşani. De asemenea, a fost trimis un raport însoţit de imagini către grupul de suport tehnic de la judeţ format din specialişti în construcţii, reprezentanţi ai Prefecturii Hunedoara şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care vor veni la Petroşani dacă situaţia o va impune.

Cât priveşte cauzele alunecării de teren, acestea pot fi stabilite doar de specialişti, însă nu sunt excluse golurile din subteran, apărute ca urmare a activităţii extractive.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.