Pagube produse de viscol în județul Hunedoara

849

Luni seara, a fost cod roșu de vreme rea în județul Hunedoara, iar vântul puternic și viscolul au produs pagube în mai multe localități.

„Zona înaltă montană a judeţului Hunedoara s-a aflat, timp de mai bine de șase ore, sub incidenţa avertizării Cod Roșu de fenomene meteo imediate caracterizate de viscol puternic, intensificări de vânt de până la 170 de kilometri pe oră, zapadă troienită şi vizibilitate 0 la peste 1.800 metri altitudine”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

În Lupeni, acoperişul unui bloc a fost dislocat de vânt şi trântit la pământ. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Elemente din structura acestuia s-au prăbușit peste mașinile parcate în vecinătatea clădirii și peste calea ferată (neutilizată) care traversează municipiul din Valea Jiului.

Vijelia a dus la ruperea mai multor copaci. Un drum din zona localității Muncelu Mic a fost blocat, după ce un arbore s-a prăbușit peste el. În localitatea Dăbâca, o ambulanţă care transporta un pacient a rămas blocată, ca urmare a ninsorii pe drumul județean 687D.

Marți dimineața, circulația pe mai multe drumuri din județul Hunedoara a fost îngreunată de polei.

FOTO: ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.