Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE

Cel mai recent raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, publicat la sfârşitul anului 2018, arată că în judeţul Hunedoara au fost depuse 131 de proiecte publice de construcţii prin care administraţiile locale solicită fonduri europene pentru realizarea unor investiţii.

Cele mai multe proiecte, 27, au ca loc de implementare Deva, majoritatea dintre ele sunt în evaluare, fiind depuse în ultimele luni la ADR Vest. Reşedinţa judeţului este urmată de Hunedoara, cu 20 de proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orăştie, cu 15 proiecte, Uricani, cu 8 proiecte, Haţeg, cu 6 proiecte, Petroşani, cu 6 proiecte, Lupeni, cu 6 proiecte, Călan cu 4 proiecte, Brad, cu 3 proiecte, Simeria, cu 3 proiecte, Geoagiu, cu 3 proiecte, Vulcan, cu 2 proiecte, Băcia, Ribiţa şi Sălaşu de Sus, cu câte un proiect. Consiliul Judeţean Hunedoara va implementa 6 proiecte, iar dintre oraşe, Aninoasa nu a depus până în prezent niciun proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.

Hunedoara şi Deva au vor să atragă cele mai mari sume

Valoarea totală a proiectelor realizate de administraţiile publice din Hunedoara, pentru care sunt solicitate fonduri UE depăşeşte 324 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Hunedoara se află în topul celor mari fonduri care ar putea fi atrase, cu proiecte depuse în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. Două contracte au fost semnate cu ADR Vest, alte cinci investiţii fiind în evaluare.

Proiectele publice care vor fi implementate în Hunedoara, dacă vor primi finanţare de la UE, au o valoare totală de 70 de milioane de euro, în Deva de 58 de milioane de euro, în Orăştie de 38 milioane de euro, în Petrila de 19 milioane de euro, în Lupeni de 12 milioane de euro, în Uricani de 11 milioane de euro, în Haţeg de 8 milioane de euro, în Petroşani de 8 milioane de euro, în Călan de 6 milioane de euro, în Simeria de 5 milioane de euro, în Vulcan de 3,2 milioane de euro, în Ribiţa de 3,2 milioane euro, în Brad de 3 milioane euro, în Sălaşu de sus de 1.7 milioane euro, în Geoagiu de 1,5 milioane de euro, în Băcia 0,9 milioane euro.

Topul celor mai valoroase investiţii

O parte din proiectele depuse de autorităţile din judeţ au primit finanţare şi urmează să fie realizate pe fonduri UE. Dintre acestea, cele mai valoroase sunt: modernizarea drumurilor judeţene de pe Culoarul Mureş Nord (Consiliul Judeţean Hunedoara, 35 milioane de euro, contract semnat), modernizarea şoselei Hunedoara – Călan (CJ Hunedoara, 7,8 milioane de euro, contract semnat), Reabilitarea Casei de cultură din Orăştie (Primăria Orăştie, 5,6 milioane de euro, contract semnat) şi Restaurarea Castelului Corvinilor (Primăria Hunedoara, 4,8 milioane de euro, contract semnat), Eficientizarea energetică a spitalului municipal Hunedoara (Primăria Hunedoara, 5 milioane euro, contract semnat).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”