Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE

Cel mai recent raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, publicat la sfârşitul anului 2018, arată că în judeţul Hunedoara au fost depuse 131 de proiecte publice de construcţii prin care administraţiile locale solicită fonduri europene pentru realizarea unor investiţii.

Cele mai multe proiecte, 27, au ca loc de implementare Deva, majoritatea dintre ele sunt în evaluare, fiind depuse în ultimele luni la ADR Vest. Reşedinţa judeţului este urmată de Hunedoara, cu 20 de proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orăştie, cu 15 proiecte, Uricani, cu 8 proiecte, Haţeg, cu 6 proiecte, Petroşani, cu 6 proiecte, Lupeni, cu 6 proiecte, Călan cu 4 proiecte, Brad, cu 3 proiecte, Simeria, cu 3 proiecte, Geoagiu, cu 3 proiecte, Vulcan, cu 2 proiecte, Băcia, Ribiţa şi Sălaşu de Sus, cu câte un proiect. Consiliul Judeţean Hunedoara va implementa 6 proiecte, iar dintre oraşe, Aninoasa nu a depus până în prezent niciun proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.

Hunedoara şi Deva au vor să atragă cele mai mari sume

Valoarea totală a proiectelor realizate de administraţiile publice din Hunedoara, pentru care sunt solicitate fonduri UE depăşeşte 324 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Hunedoara se află în topul celor mari fonduri care ar putea fi atrase, cu proiecte depuse în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. Două contracte au fost semnate cu ADR Vest, alte cinci investiţii fiind în evaluare.

Proiectele publice care vor fi implementate în Hunedoara, dacă vor primi finanţare de la UE, au o valoare totală de 70 de milioane de euro, în Deva de 58 de milioane de euro, în Orăştie de 38 milioane de euro, în Petrila de 19 milioane de euro, în Lupeni de 12 milioane de euro, în Uricani de 11 milioane de euro, în Haţeg de 8 milioane de euro, în Petroşani de 8 milioane de euro, în Călan de 6 milioane de euro, în Simeria de 5 milioane de euro, în Vulcan de 3,2 milioane de euro, în Ribiţa de 3,2 milioane euro, în Brad de 3 milioane euro, în Sălaşu de sus de 1.7 milioane euro, în Geoagiu de 1,5 milioane de euro, în Băcia 0,9 milioane euro.

Topul celor mai valoroase investiţii

O parte din proiectele depuse de autorităţile din judeţ au primit finanţare şi urmează să fie realizate pe fonduri UE. Dintre acestea, cele mai valoroase sunt: modernizarea drumurilor judeţene de pe Culoarul Mureş Nord (Consiliul Judeţean Hunedoara, 35 milioane de euro, contract semnat), modernizarea şoselei Hunedoara – Călan (CJ Hunedoara, 7,8 milioane de euro, contract semnat), Reabilitarea Casei de cultură din Orăştie (Primăria Orăştie, 5,6 milioane de euro, contract semnat) şi Restaurarea Castelului Corvinilor (Primăria Hunedoara, 4,8 milioane de euro, contract semnat), Eficientizarea energetică a spitalului municipal Hunedoara (Primăria Hunedoara, 5 milioane euro, contract semnat).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”