Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE

Cel mai recent raport al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, publicat la sfârşitul anului 2018, arată că în judeţul Hunedoara au fost depuse 131 de proiecte publice de construcţii prin care administraţiile locale solicită fonduri europene pentru realizarea unor investiţii.

Cele mai multe proiecte, 27, au ca loc de implementare Deva, majoritatea dintre ele sunt în evaluare, fiind depuse în ultimele luni la ADR Vest. Reşedinţa judeţului este urmată de Hunedoara, cu 20 de proiecte, Petrila, cu 18 proiecte, Orăştie, cu 15 proiecte, Uricani, cu 8 proiecte, Haţeg, cu 6 proiecte, Petroşani, cu 6 proiecte, Lupeni, cu 6 proiecte, Călan cu 4 proiecte, Brad, cu 3 proiecte, Simeria, cu 3 proiecte, Geoagiu, cu 3 proiecte, Vulcan, cu 2 proiecte, Băcia, Ribiţa şi Sălaşu de Sus, cu câte un proiect. Consiliul Judeţean Hunedoara va implementa 6 proiecte, iar dintre oraşe, Aninoasa nu a depus până în prezent niciun proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.

Hunedoara şi Deva au vor să atragă cele mai mari sume

Valoarea totală a proiectelor realizate de administraţiile publice din Hunedoara, pentru care sunt solicitate fonduri UE depăşeşte 324 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Hunedoara se află în topul celor mari fonduri care ar putea fi atrase, cu proiecte depuse în valoare totală de peste 80 de milioane de euro. Două contracte au fost semnate cu ADR Vest, alte cinci investiţii fiind în evaluare.

Proiectele publice care vor fi implementate în Hunedoara, dacă vor primi finanţare de la UE, au o valoare totală de 70 de milioane de euro, în Deva de 58 de milioane de euro, în Orăştie de 38 milioane de euro, în Petrila de 19 milioane de euro, în Lupeni de 12 milioane de euro, în Uricani de 11 milioane de euro, în Haţeg de 8 milioane de euro, în Petroşani de 8 milioane de euro, în Călan de 6 milioane de euro, în Simeria de 5 milioane de euro, în Vulcan de 3,2 milioane de euro, în Ribiţa de 3,2 milioane euro, în Brad de 3 milioane euro, în Sălaşu de sus de 1.7 milioane euro, în Geoagiu de 1,5 milioane de euro, în Băcia 0,9 milioane euro.

Topul celor mai valoroase investiţii

O parte din proiectele depuse de autorităţile din judeţ au primit finanţare şi urmează să fie realizate pe fonduri UE. Dintre acestea, cele mai valoroase sunt: modernizarea drumurilor judeţene de pe Culoarul Mureş Nord (Consiliul Judeţean Hunedoara, 35 milioane de euro, contract semnat), modernizarea şoselei Hunedoara – Călan (CJ Hunedoara, 7,8 milioane de euro, contract semnat), Reabilitarea Casei de cultură din Orăştie (Primăria Orăştie, 5,6 milioane de euro, contract semnat) şi Restaurarea Castelului Corvinilor (Primăria Hunedoara, 4,8 milioane de euro, contract semnat), Eficientizarea energetică a spitalului municipal Hunedoara (Primăria Hunedoara, 5 milioane euro, contract semnat).

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum se regenerează pădurile din Godeanu         Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației