Optică mobilă. OpticLine, în sprijinul vârstnicilor

Săptămâna trecută, echipa OpticLine-Dr. Angelescu a organizat o acțiune de optică mobilă, la centrul de îngrijire vârstnici din Hunedoara. Pacienții au fost consultați gratuit, acțiunea de screening având ca rezultat identificarea mai multor cazuri de cataractă, de glaucom și diagnosticarea de dioptrii necesare pentru ochelari.

 

Pacienții consultați au primit sfaturi și vor fi reevaluați în perioada următoare pentru a vedea dacă sunt îmbunătățiri. “Ne bucurăm când putem veni în sprijinul pacienților care au nevoie de o vedere mai bună, mai ales când aceștia sunt în vârstă, iar vederea este deteriorată și de alte afecțiuni”, spune Dr. Daniel Angelescu.

103 operații într-o săptămână

Clinica OpticLine este renumită pentru calitatea serviciilor, pentru profesionalism și pentru aparatura medicală performantă, încă din aprilie 2016, când familia Angelescu a deschis clinica din Deva. Numai într-o singură săptămână din iulie 2019, echipa de medici OpticLine a operat peste 100 de pacienți cu cataractă. Mai exact, 103 pacienți, care, de acum, văd mai bine datorită operațiilor cu înlocuire de cristalin efectuate cu succes.

Recomandări pentru perioada concediilor

Pentru că perioada de vară este, pentru mulți dintre noi, perioada vacanțelor, Dr. Angelescu ne sfătuiește: ce trebuie să facem în caz de probleme oftalmologice?

-Corpii străini oculari sau intra-oculari

Spălaţi imediat cu multă apă plată sau ser fiziologic și îndreptaţi-vă de urgenţă către medic/unitate de primiri urgențe! Nu puneţi nicio substanţă în ochi fără să întrebaţi un medic de specialitate!

Fie că este vorba de particule de praf, nisip, bucăţi de metal sau așchii de lemn se pot îndepărta cu spălături dacă nu au intrat adânc, însă atunci când pătrund mai profund, se impune un consult de urgenţă.

-Arsurile chimice și conjunctivita bacteriană/ alergică/ virală trebuie să vă trimită de urgență la medic! Este nevoie de tratament adecvat și urmărire atentă.

-Atacul acut de glaucom – ochiul devine extrem de hiperton, cu scăderea bruscă a vederii. Semnele sunt dureri intense oculare și orbitare, pupilă dilatată, ochi roșu, alterarea stării generale. Pacientul necesită internare și tratament de urgenţă pȃnă la stabilizarea valorilor tensiunii intraoculare.

Dacă sunteți în concediu și aveți orice simptome de acest gen, mergeți de urgență la medic sau la unitatea de primiri urgențe.

 

EXTRA

Util pentru dumneavoastră

Puteți beneficia de serviciile oftalmologice de specialitate din cadrul clinicilor OpticLine, programându-vă la: Clinica Opticline Deva, Bd. Decebal, Bl.M, Tel. 0354 409 826

Clinica Opticline Petroșani, Str. A. Iancu, Bl.12, Tel. 0774 922 606

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează