Optică mobilă. OpticLine, în sprijinul vârstnicilor

Săptămâna trecută, echipa OpticLine-Dr. Angelescu a organizat o acțiune de optică mobilă, la centrul de îngrijire vârstnici din Hunedoara. Pacienții au fost consultați gratuit, acțiunea de screening având ca rezultat identificarea mai multor cazuri de cataractă, de glaucom și diagnosticarea de dioptrii necesare pentru ochelari.

 

Pacienții consultați au primit sfaturi și vor fi reevaluați în perioada următoare pentru a vedea dacă sunt îmbunătățiri. “Ne bucurăm când putem veni în sprijinul pacienților care au nevoie de o vedere mai bună, mai ales când aceștia sunt în vârstă, iar vederea este deteriorată și de alte afecțiuni”, spune Dr. Daniel Angelescu.

103 operații într-o săptămână

Clinica OpticLine este renumită pentru calitatea serviciilor, pentru profesionalism și pentru aparatura medicală performantă, încă din aprilie 2016, când familia Angelescu a deschis clinica din Deva. Numai într-o singură săptămână din iulie 2019, echipa de medici OpticLine a operat peste 100 de pacienți cu cataractă. Mai exact, 103 pacienți, care, de acum, văd mai bine datorită operațiilor cu înlocuire de cristalin efectuate cu succes.

Recomandări pentru perioada concediilor

Pentru că perioada de vară este, pentru mulți dintre noi, perioada vacanțelor, Dr. Angelescu ne sfătuiește: ce trebuie să facem în caz de probleme oftalmologice?

-Corpii străini oculari sau intra-oculari

Spălaţi imediat cu multă apă plată sau ser fiziologic și îndreptaţi-vă de urgenţă către medic/unitate de primiri urgențe! Nu puneţi nicio substanţă în ochi fără să întrebaţi un medic de specialitate!

Fie că este vorba de particule de praf, nisip, bucăţi de metal sau așchii de lemn se pot îndepărta cu spălături dacă nu au intrat adânc, însă atunci când pătrund mai profund, se impune un consult de urgenţă.

-Arsurile chimice și conjunctivita bacteriană/ alergică/ virală trebuie să vă trimită de urgență la medic! Este nevoie de tratament adecvat și urmărire atentă.

-Atacul acut de glaucom – ochiul devine extrem de hiperton, cu scăderea bruscă a vederii. Semnele sunt dureri intense oculare și orbitare, pupilă dilatată, ochi roșu, alterarea stării generale. Pacientul necesită internare și tratament de urgenţă pȃnă la stabilizarea valorilor tensiunii intraoculare.

Dacă sunteți în concediu și aveți orice simptome de acest gen, mergeți de urgență la medic sau la unitatea de primiri urgențe.

 

EXTRA

Util pentru dumneavoastră

Puteți beneficia de serviciile oftalmologice de specialitate din cadrul clinicilor OpticLine, programându-vă la: Clinica Opticline Deva, Bd. Decebal, Bl.M, Tel. 0354 409 826

Clinica Opticline Petroșani, Str. A. Iancu, Bl.12, Tel. 0774 922 606

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști