Optică mobilă. OpticLine, în sprijinul vârstnicilor

Săptămâna trecută, echipa OpticLine-Dr. Angelescu a organizat o acțiune de optică mobilă, la centrul de îngrijire vârstnici din Hunedoara. Pacienții au fost consultați gratuit, acțiunea de screening având ca rezultat identificarea mai multor cazuri de cataractă, de glaucom și diagnosticarea de dioptrii necesare pentru ochelari.

 

Pacienții consultați au primit sfaturi și vor fi reevaluați în perioada următoare pentru a vedea dacă sunt îmbunătățiri. “Ne bucurăm când putem veni în sprijinul pacienților care au nevoie de o vedere mai bună, mai ales când aceștia sunt în vârstă, iar vederea este deteriorată și de alte afecțiuni”, spune Dr. Daniel Angelescu.

103 operații într-o săptămână

Clinica OpticLine este renumită pentru calitatea serviciilor, pentru profesionalism și pentru aparatura medicală performantă, încă din aprilie 2016, când familia Angelescu a deschis clinica din Deva. Numai într-o singură săptămână din iulie 2019, echipa de medici OpticLine a operat peste 100 de pacienți cu cataractă. Mai exact, 103 pacienți, care, de acum, văd mai bine datorită operațiilor cu înlocuire de cristalin efectuate cu succes.

Recomandări pentru perioada concediilor

Pentru că perioada de vară este, pentru mulți dintre noi, perioada vacanțelor, Dr. Angelescu ne sfătuiește: ce trebuie să facem în caz de probleme oftalmologice?

-Corpii străini oculari sau intra-oculari

Spălaţi imediat cu multă apă plată sau ser fiziologic și îndreptaţi-vă de urgenţă către medic/unitate de primiri urgențe! Nu puneţi nicio substanţă în ochi fără să întrebaţi un medic de specialitate!

Fie că este vorba de particule de praf, nisip, bucăţi de metal sau așchii de lemn se pot îndepărta cu spălături dacă nu au intrat adânc, însă atunci când pătrund mai profund, se impune un consult de urgenţă.

-Arsurile chimice și conjunctivita bacteriană/ alergică/ virală trebuie să vă trimită de urgență la medic! Este nevoie de tratament adecvat și urmărire atentă.

-Atacul acut de glaucom – ochiul devine extrem de hiperton, cu scăderea bruscă a vederii. Semnele sunt dureri intense oculare și orbitare, pupilă dilatată, ochi roșu, alterarea stării generale. Pacientul necesită internare și tratament de urgenţă pȃnă la stabilizarea valorilor tensiunii intraoculare.

Dacă sunteți în concediu și aveți orice simptome de acest gen, mergeți de urgență la medic sau la unitatea de primiri urgențe.

 

EXTRA

Util pentru dumneavoastră

Puteți beneficia de serviciile oftalmologice de specialitate din cadrul clinicilor OpticLine, programându-vă la: Clinica Opticline Deva, Bd. Decebal, Bl.M, Tel. 0354 409 826

Clinica Opticline Petroșani, Str. A. Iancu, Bl.12, Tel. 0774 922 606

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”