Operaţiunea „marea excavare” s-a încheiat. Lucrările la autostrada Deva – Lugoj pot continua

IMG_0087Constructorii tronsonului patru al autostrăzii Deva – Lugoj sunt aşteptaţi să reia lucrările în zona de la intrarea în Brănişca, după ce operaţiunea de strămutare a cimitirului înfiinţat la marginea satului în anii 1980 s-a încheiat.

Rămăşiţele umane din cimitirul în care au fost înhumate trupurile a circa 300 de oameni, cei mai mulţi foşti pacienţi ai azilului din localitate, au fost ridicate din vechile morminte. Oasele au fost aşezate în cutii din lemn, care ulterior au fost depuse într-un alt cimitir, aflat în apropiere. Terenul fostului cimitir neautorizat a fost nivelat, iar în următoarea perioadă aici vor continua lucrările la autostradă.

Tronsonul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, în lungime de 22,1 kilometri, se află în şantier din primăvara acestui an. Lucrările au început în zona Brănişca – Bretea Mureşeană şi în prezent se desfăşoară pe porţiunea Ilia – Brănişca, ce cuprinde aproximativ jumătate din traseul viitoarei autostrăzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști