Operaţiunea „marea excavare” s-a încheiat. Lucrările la autostrada Deva – Lugoj pot continua

IMG_0087Constructorii tronsonului patru al autostrăzii Deva – Lugoj sunt aşteptaţi să reia lucrările în zona de la intrarea în Brănişca, după ce operaţiunea de strămutare a cimitirului înfiinţat la marginea satului în anii 1980 s-a încheiat.

Rămăşiţele umane din cimitirul în care au fost înhumate trupurile a circa 300 de oameni, cei mai mulţi foşti pacienţi ai azilului din localitate, au fost ridicate din vechile morminte. Oasele au fost aşezate în cutii din lemn, care ulterior au fost depuse într-un alt cimitir, aflat în apropiere. Terenul fostului cimitir neautorizat a fost nivelat, iar în următoarea perioadă aici vor continua lucrările la autostradă.

Tronsonul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, în lungime de 22,1 kilometri, se află în şantier din primăvara acestui an. Lucrările au început în zona Brănişca – Bretea Mureşeană şi în prezent se desfăşoară pe porţiunea Ilia – Brănişca, ce cuprinde aproximativ jumătate din traseul viitoarei autostrăzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie