Operaţiunea „marea excavare” s-a încheiat. Lucrările la autostrada Deva – Lugoj pot continua

IMG_0087Constructorii tronsonului patru al autostrăzii Deva – Lugoj sunt aşteptaţi să reia lucrările în zona de la intrarea în Brănişca, după ce operaţiunea de strămutare a cimitirului înfiinţat la marginea satului în anii 1980 s-a încheiat.

Rămăşiţele umane din cimitirul în care au fost înhumate trupurile a circa 300 de oameni, cei mai mulţi foşti pacienţi ai azilului din localitate, au fost ridicate din vechile morminte. Oasele au fost aşezate în cutii din lemn, care ulterior au fost depuse într-un alt cimitir, aflat în apropiere. Terenul fostului cimitir neautorizat a fost nivelat, iar în următoarea perioadă aici vor continua lucrările la autostradă.

Tronsonul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, în lungime de 22,1 kilometri, se află în şantier din primăvara acestui an. Lucrările au început în zona Brănişca – Bretea Mureşeană şi în prezent se desfăşoară pe porţiunea Ilia – Brănişca, ce cuprinde aproximativ jumătate din traseul viitoarei autostrăzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite