OFICIAL. Mircea Moloț, Tiberiu Balint și Emanoil Milică Pup suspendaţi din funcţii

Instituția Prefectului Județului Hunedoara a luat act de ordinele Curţii de Apel Alba prin care s-a decis, potrivit legii, suspendarea de drept din funcții pentru trei demnitari: Mircea Ioan Moloț – președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Tiberiu Balint – vicepreședinte al CJ Hunedoara și Emanoil Milică Pup – viceprimarul comunei Vorța

fotou

În fapt,  miercuri, 10 decembrie 2014), puțin după ora 11, Instituția Prefectului Județului Hunedoara a primit, de la Curtea de Apel Alba Iulia decizia magistraților prin care pentru Mircea Ioan Moloț, Tiberiu Balint și Emanoil Milică Pup s-a instituit măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, în cadrul anchetei într-un dosar de corupție în care mai sunt arestate la domiciliu două persoane: Robertto Patrick Venter și Vasile Axinte.

Directorul Cancelariei Prefectului, Dan Terteci, ne-a declarat că, potrivit unor prevederi ale Legii 215, din art. 102 și 71 coroborate, Instituția Prefectului, din momentul în care a primit decizia Curții de Apel Alba Iulia privind arestul la domiciliu instituit asupra celor trei persoane (cu funcții administrative publice de conducere, n.r.), are la dispoziție 48 de ore pentru a emite ordinele de constatare a suspendării de drept din funcție în aceste cazuri. Cel mai probabil aceste ordine vor fi emise mâine.

Este necesară o explicație suplimentară, pe care am primit-o din aceeași sursă. Deși Tiberiu Balint a anunțat demisia sa din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara începând cu data de 11 decembrie 2014, Instituția Prefectului va emite ordin de constatare a suspendării de drept din funcție și în cazul lui, deoarece CJ Hunedoara nu a luat, încă, act de această demisie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici