OFICIAL. Mircea Moloț, Tiberiu Balint și Emanoil Milică Pup suspendaţi din funcţii

Instituția Prefectului Județului Hunedoara a luat act de ordinele Curţii de Apel Alba prin care s-a decis, potrivit legii, suspendarea de drept din funcții pentru trei demnitari: Mircea Ioan Moloț – președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Tiberiu Balint – vicepreședinte al CJ Hunedoara și Emanoil Milică Pup – viceprimarul comunei Vorța

fotou

În fapt,  miercuri, 10 decembrie 2014), puțin după ora 11, Instituția Prefectului Județului Hunedoara a primit, de la Curtea de Apel Alba Iulia decizia magistraților prin care pentru Mircea Ioan Moloț, Tiberiu Balint și Emanoil Milică Pup s-a instituit măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, în cadrul anchetei într-un dosar de corupție în care mai sunt arestate la domiciliu două persoane: Robertto Patrick Venter și Vasile Axinte.

Directorul Cancelariei Prefectului, Dan Terteci, ne-a declarat că, potrivit unor prevederi ale Legii 215, din art. 102 și 71 coroborate, Instituția Prefectului, din momentul în care a primit decizia Curții de Apel Alba Iulia privind arestul la domiciliu instituit asupra celor trei persoane (cu funcții administrative publice de conducere, n.r.), are la dispoziție 48 de ore pentru a emite ordinele de constatare a suspendării de drept din funcție în aceste cazuri. Cel mai probabil aceste ordine vor fi emise mâine.

Este necesară o explicație suplimentară, pe care am primit-o din aceeași sursă. Deși Tiberiu Balint a anunțat demisia sa din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara începând cu data de 11 decembrie 2014, Instituția Prefectului va emite ordin de constatare a suspendării de drept din funcție și în cazul lui, deoarece CJ Hunedoara nu a luat, încă, act de această demisie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara