Oaspeți din cinci țări la Cetatea Deva

Elevi și profesori din Grecia, Polonia, Finlanda, Portugalia și Germania au vizitat Cetatea Deva, miercuri, 27 februarie 2019, în cadrul unui proiect Erasmus+ al Școlii Gimnaziale nr. 4 din Vulcan, coordonat de profesorul Paul Ursuța.

Grupul de 48 de persoane a ajuns în Cetate pe vechiul drum de acces la monument și a fost întâmpinat, la Poarta 1, de Garda Cetății Deva.

Pe parcursul vizitei, oaspeții au aflat istoria fortăreței care a păzit, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania, pe valea Mureșului și au fotografiat cele mai importante obiective din incinta monumentului.

”Străinii s-au aflat pentru prima dată nu doar în județ, ci și în România. Au fost foarte impresionați de Cetatea Deva. Vom vizita și alte obiective turistice din județ. În cele patru zile pe care le vor petrece în țara noastră, încercăm să învățăm cu toții că, indiferent de naționalitate, de limba vorbită sau de obiceiuri, putem găsi puncte comune între diferite naționalități, puncte care să ne ajute de purtăm conversații plăcute și chiar să legăm prietenii”, a declarat profesorul Paul Ursuța, coordonatorul național al proiectului.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie