Oaspeți din cinci țări la Cetatea Deva

Elevi și profesori din Grecia, Polonia, Finlanda, Portugalia și Germania au vizitat Cetatea Deva, miercuri, 27 februarie 2019, în cadrul unui proiect Erasmus+ al Școlii Gimnaziale nr. 4 din Vulcan, coordonat de profesorul Paul Ursuța.

Grupul de 48 de persoane a ajuns în Cetate pe vechiul drum de acces la monument și a fost întâmpinat, la Poarta 1, de Garda Cetății Deva.

Pe parcursul vizitei, oaspeții au aflat istoria fortăreței care a păzit, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania, pe valea Mureșului și au fotografiat cele mai importante obiective din incinta monumentului.

”Străinii s-au aflat pentru prima dată nu doar în județ, ci și în România. Au fost foarte impresionați de Cetatea Deva. Vom vizita și alte obiective turistice din județ. În cele patru zile pe care le vor petrece în țara noastră, încercăm să învățăm cu toții că, indiferent de naționalitate, de limba vorbită sau de obiceiuri, putem găsi puncte comune între diferite naționalități, puncte care să ne ajute de purtăm conversații plăcute și chiar să legăm prietenii”, a declarat profesorul Paul Ursuța, coordonatorul național al proiectului.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara