Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent

În satul Sântandrei, învecinat orașului Simeria, locuiesc circa 100 de familii, iar de câțiva ani, penele de curent, aproape zilnice – susțin localnicii, le dau bătăi de cap. „Unele întreruperi durează câteva fracțiuni de secundă, însă sunt de ajuns pentru a ne da peste cap toată aparatura electrică din casă. Ne apucăm să resetăm apoi centrala termică și celelalte instalații. Altele, cinci – zece minute. Pe lângă faptul că este deranjant, în urma acestor căderi de tensiune, unor vecini li s-au stricat televizoarele, frigiderele și centralele termice”, povestește Traian Manu, un localnic din Sântandrei.

Sătenii s-au mobilizat și au depus o petiție cu semnături, pe care au transmis-o către E-Distribuție Banat, în care și-au expus nemulțumirile. Compania de distribuție le-a răsouns că de-a lungul timpului a efectuat mai multe lucrări de modernizare a rețelei ce deservește zona Sântandrei – Simeria: au fost montate peste 1.000 de teci electroizolante, au fost înlocuiți 800 de izolatori de pe linii, iar în stația electrică 110/20kV Simeria au fost înlocuite mai multe copmponente de rețea, cu scopul creșterii calității serviciului de distribuție de energie electrică. În ce privește reclamațiile cu privire la stricarea aparaturii electrocansice, Enel le-a transmis loclnicilor că a fost o singură sesizare, care nu era justificată.

Întreruperile accidentale, de scurtă durată ale energiei electrice, cuprinse între 0 și 3 secunde se produc datorită funcționării corecte a elementelor de protecție și automatizare, în cazul unor defecte fără localizare, pe linia electrică aeriană ce deservește consumatorii, astfel încât disconfortul resimțit de consumatori să fie cât mai redus, se mai arăta într-un comunicat al E-Distribuție Banat. Totuși, localnicii susțin că astfel de întreruperi, înregistrate în unele zile, de 5 – 6 ori pe zi, sunt extrem de supărătoare și că vor continua să facă sesizări, până când problemele vor fi rezolvate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical