Oamenii din blocul – fantomă al Hunedoarei nu se dezmint. Au apărut din nou munții de gunoaie

761

La doar trei săptămâni de când angajaţii serviciului de salubritate din Hunedoara au făcut curăţenie în zona „blocului fantomă”, clădirea cu peste 100 de locuinţe sociale din Hunedoara este din nou înconjurată de munți de gunoaie.

Municipalitatea i-a somat pe locatari să nu mai arunce gunoaiele direct pe ferestre, pentru că reprezintă un focar de infecţie pentru zecile de copii care locuiesc în clădire dar şi pentru locanicii din împrejurimi.

„Nu este prima dată când cetăţenii care locuiesc aici (mulţi fără forme legale) provoacă un adevărat focar de infecţie prin aruncarea deşeurilor la voia întâmplării. Blocul de locuinţe sociale aflat în proprietatea Primăriei urmează să fie demolat, din cauză că, în urma unei expertize tehnice făcute la solicitarea instituţiei, a rezultat că imobilul nu mai poate fi reabilitat. Ani la rând, locuitorii de aici au aruncat gunoiul menajer de pe geam, în spatele blocului”, informa Primăria Hunedoara.

Oamenii din „blocul fantomă” au refuzat să se conformeze. Au continuat să arunce mizeria pe ferestre şi, în numai trei săptămâni, în zona din spatele blocului acestea au ajuns la nivelul parterului. În jurul clădirii, mormanele de gunoaie se întinde pe sute de metri pătraţi, iar vecinii sunt revoltaţi de situaţia creată. Unii dintre locatarii au fost evacuaţi cu timpul, iar ferestrele şi uşile locuinţelor lor au fost blindate cu pereţi din cărămidă.

Cei rămaşi nu mai plătesc de mai mulţi ani chirie, apa sau utilităţi, au ajuns să locuiască într-o mizerie cruntă, însă mulţi dintre ei nu vor să îşi părăsească locuinţele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *