O viitură puternică a adus Boșorodul sub ape

O rupere de nori a stricat sărbătoarea Sânzienelor de la Boșorod, așezarea de la poalele Munților Orăștiei unde, în fiecare an, la 24 iunie, localnicii vin la nedeia organizată la marginea satului, pe Valea Luncaniului.

Mirecuri după amiază, amenințarea ploilor torențiale i-a grăbit pe oameni acasă, iar în scurt timp ruperea de nori a transformat străzile din Boșorod în canale de apă. Apele învolburate de pe Valea Bobaiei au inundat curțile și beciurile oamenilor, iar cota la care a ajuns pârâul Luncani a adus îngrijorare în comunitate.

„Apele au venit din bazinul Bobaia, de pe versanți și s-au scurs pe valea Bobăii spre centrul satului. Nu am pomenit până acum o așa deversare a apelor din ploaie”, spune Ioan Dăncescu, localnic din Boșorod. Alți săteni susțin că pârâul care s-a umflat și a inundat centrul comunei este, în zilele de vară, un firicel de apă care nu se vede de verdeața din jur.

Probleme cu inundațiile au avut localnicii din mai multe sate aflate în bazinul hidrografic al Streiului și în zona Munților Orăștiei. Și marți seara, aproape 20 de localități, printre care și satele comunei Boșorod, au fost afectate de inundații și viituri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată