O șoferiță de camion din Hunedoara, vedetă în Marea Britanie

797

Loredana Zainea, o tânără de 28 de ani, originară din județul Hunedoara este șofer de TIR în Marea Britanie de cinci ani.

 

Loredana a plecat din România, din orașul său natal Vulcan, Hunedoara, și s-a stabilit în localitatea Daventry, Northamptonshire (East Midlands). Când s-a hotărât să urce în cabina de TIR și străbată drumurile Marii Britanii a știut că nu-i va fi ușor. Zilnic, ea trebuie să lupte cu prejudecățile bărbaților, la locul de muncă.

„Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion bărbați care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie. Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat”, a declarat Loredana pentru Daily Star.

„Când urc în cabină și încep să conduc, ei văd imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine. Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea”, a mai spus Loredana.

„Bunicul meu a fost șofer de TIR în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei alături de el”, a povestit tânăra româncă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *