O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

Spitalul Județean de Urgență din Deva a înregistrat a patra prelevare de organe din acest an, a informat Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

„Putem spune şi azi cu sufletul deschis Da pentru Viaţă! Încă 3 oameni primesc în dar viaţă prin transplant de ficat şi rinichi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, în noaptea ce-a trecut, a avut loc a patra prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi suferinţa lor să o transforme în speranţă pentru alte familii”, se arată într-un comunicat publcat de Agenţia Naţională de Transplant.
Intervențiile chirurgicale au fost realizate de echipa de coordonare a spitalului din Deva, formată din dr. Ioana Kovacs, as. Monica Popescu şi dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant. Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de dr. Vasile Lungu şi dr. Claudiu Codoi.
„Împreună, toţi aceşti profesionişi devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes”, a informat ANT.
Spitalul județean din Deva a fost acreditat pentru prelevarea de organe în 2013.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva