O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

Spitalul Județean de Urgență din Deva a înregistrat a patra prelevare de organe din acest an, a informat Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

„Putem spune şi azi cu sufletul deschis Da pentru Viaţă! Încă 3 oameni primesc în dar viaţă prin transplant de ficat şi rinichi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, în noaptea ce-a trecut, a avut loc a patra prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi suferinţa lor să o transforme în speranţă pentru alte familii”, se arată într-un comunicat publcat de Agenţia Naţională de Transplant.
Intervențiile chirurgicale au fost realizate de echipa de coordonare a spitalului din Deva, formată din dr. Ioana Kovacs, as. Monica Popescu şi dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant. Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de dr. Vasile Lungu şi dr. Claudiu Codoi.
„Împreună, toţi aceşti profesionişi devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes”, a informat ANT.
Spitalul județean din Deva a fost acreditat pentru prelevarea de organe în 2013.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019