O nouă pasarelă este construită în gara Simeria

1279

Noul pasaj pietonal care leagă două cartiere ale oraşului Simeria, peste liniile ferate şi peroanele din staţia CFR Simeria, sunt în şantier.

Viitoarea pasarelă este ridicată pe locul fostului pasaj, demolat în vara acestui an, din cauza stării avansate de degradare şi a configuraţiei acesteia care nu mai corespundea cerinţelor din proiectul de modernizare a staţiei feroviare.

„Noua pasarelă pietonală a fost proiectată pe acelaşi amplasament cu cea existentă şi a fost prevăzută cu scări de coborâre nu numai la capete, ci şi la peroanele intermediare. Noua pasarelă va fi închisă cu panouri din policarbonat compact şi tablă perforată din aluminiu nevopsit”, se arată în proiectul tehnic. Ea va avea o înălţime de 7,40 metri, va cuprinde trei scări şi trei lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit proiectanţilor.

Staţia CFR Simeria, înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, a intrat în şantier din toamna anului 2020, fiind cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Lucrările au fost întârziate mai multe luni, după ce în zona gării au fost găsite peste 70 de proiectile neexplodate, provenite din Al Doilea Război Mondial. Şi clădirea de călători, construită în jurul anului 1900, va fi reabilitată.

Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.