O nouă medalie de aur pentru informaticienii din Orăștie

703

Alexandru Raul Todoran, elev în clasa a IX –a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara, a urcat, din nou, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului premianților la Concursul International Autumn Tournament in Informatics 2020. Competiția a avut loc in Bulgaria, între 19 si 23 noiembrie, au fost înscriși 204 concurenți din 17 țări, pe două secțiuni seniori și juniori.

Olimpicii au devenit, în ultimul timp, motiv de mândrie națională. Medaliile obținute de ei în fiecare an la concursurile internaționale sunt percepute ca o victorie a „a noastră” în competiție cu cele mai strălucite minți ale generației lor din întreaga lume.
Alexandru Raul Todoran din Orăștie, cel care în luna august a anului trecut era medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, a câștiga aurul și la competiția internațională din Bulgaria, IATI 2019 – International Autumn Tournament in Informatics, a reușit și în acest an o nouă performanță remarcabilă. La același concurs din Bulgaria, de această dată într-o competiție organizată online din cauza limitărilor date de pandemia, Alexandru a reușit să obțină cel mai mare punctaj și medalia de aur.

Un alt motiv de bucurie, o nouă medalie de aur, ni-l aduce Alexandru Raul Todoran, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara. Cea de-a XII-a ediție a concursului internațional de informatică International Autumn Tournament in Informatics, organizat între 19 și 22 noiembrie la Rusen, în Bulgaria, a avut loc în format online, din cauza pandemiei de covid-19. În competiție s-au înscris 204 concurenți din 17 țări, pe două secțiuni seniori și juniori.
Tânărul informatlcian a obținu, la sfârșitul celor două zile de concurs, 544,94,surclasându-l astfel pe Valerii Vitalevich Rodionov din Russia- Republic of Tatarstan, care ocupă al doilea loc cu 542,66 puncte.
Alexandru Todoran, pregătit de profesorul Daniel Popa, încheie odată cu participarea la concursul din Bulgaria o extraordinară carieră de junior în lotul național de informatică al României, pregătindu-se pentru participarea, ca senior în același lot, la competițiile care vor veni. La concursurile de juniori la care a participat până în prezent al lotului olimpic de informatică, a reușit să-și înscrie în palmares CINCI medalii de aur și DOUĂ de bronz. Rezultatele au venit după multă muncă, dedicare și implicare. a sa personală, dar și a familiei.

Dan Orghici

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.