O grădiniță din Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE

Grădinița Piticot din municipiul Hunedoara va fi reabilitată cu 3,5 milioane de lei, fonduri de la Uniunea Europeană.

Ministerul Fondurilor Europene a transmis, joi, către Primăria municipiului Hunedoara informarea că a admis cererea de finanțare pentru reabilitare, modernizare și dotare a Grădiniței cu Program Prelungit „Piticot”, din municipiul Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 3.499.846 lei.

Vor fi realizate lucrări de reparare a acoperișului, recompartimentare, refacere a izolației termice, înlocuire a geamurilor, a ușilor și pardoselii, refacere a zidăriei, a tencuielii interioare și exterioare, lucrări necesare pentru obținerea avizelor de funcționare, inclusiv crearea de spații de joacă, amenajarea curții, în scopul creării condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii din grădiniță.

Apoi grădinița va fi dotată cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sala de mese) echipamente IT, echipamente adecvate sălii de sport etc. care vor contribui la creșterea calității actului educațional. Vor fi create spații de învățare și de recreere adecvată care promovează noi abordări de predare și învățare, pentru cei peste 100 de preșcolari. De asemenea, investiția prevede reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic.

Proiectul a fost depus în sistemul electronic MySMIS, se află acum în faza de cerere admisă după verificare administrativă și de eligibilitate. Urmează evaluarea tehnică, precontractarea și semnarea contractului. „Primăria municipiului Hunedoara a depus 19 proiecte pentru finanțarea din fonduri europene, iar dintre acestea, cinci sunt deja contractate. Fiecare proiect presupune muncă migăloasă din partea colegilor de la Biroul de Proiecte cu Finanțare Europeană și de fiecare dată când proiectele sunt declarate eligibile și admise pentru finanțare, este un motiv de satisfacție profesională. Astăzi, satisfacția este dată și de faptul că banii vor fi folosiți pentru a le crea niște condiții decente micuților care merg la grădinița Piticot”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara. (FOTO: Primăria Hunedoara)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României