O fotografie din Hunedoara marchează 125 de ani cu National Geographic

O fotografie din România, care prezintă, în fundal, Castelul Corvinilor şi fostul funicular, a fost aleasă pentru a marca  a 125-a aniversare a revistei National Geographic, alături de alte fotografii spectaculoase din lume.

foto.dailyFotografia, care  nu a fost niciodată prezentată publicului larg, a fost descoperită în arhivele revistei National Geographic şi a fost publicată acum în premieră. Despre acest lucru scrie tabloidul britanic Daily Mail într-un articol intitulat “Frumuseţea redescoperită” (“Beauty rediscovered”). Pentru a marca în acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, a fost lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii şi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în arhivele publicaţiei, iar printre ele se regăseşte şi imaginea din Hunedoara. Proiectul lansat de National Geographic se intitulează “Found” şi poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicaţiei americane. În textul care descrie fotografia din România, tabloidul britanic Daily Mail vorbeşte despre “frumuseţea simplă a unor vagonete care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oţel din Hunedoara, în 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui, demni de un tablou de Canaletto”.

Fotografiile incluse în proiectul “Found” au fost selecţionate de Web Barr şi de jurnaliştii de la National Geographic dintr-o arhivă care include 11,5 milioane de clişee fotografice şi au fost alese pentru imaginea lor unică, impactul vizual şi factorul “neobişnuit”, după cum au precizat reprezentanţii publicaţiei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva