O fotografie din Hunedoara marchează 125 de ani cu National Geographic

76

O fotografie din România, care prezintă, în fundal, Castelul Corvinilor şi fostul funicular, a fost aleasă pentru a marca  a 125-a aniversare a revistei National Geographic, alături de alte fotografii spectaculoase din lume.

foto.dailyFotografia, care  nu a fost niciodată prezentată publicului larg, a fost descoperită în arhivele revistei National Geographic şi a fost publicată acum în premieră. Despre acest lucru scrie tabloidul britanic Daily Mail într-un articol intitulat „Frumuseţea redescoperită” („Beauty rediscovered”). Pentru a marca în acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, a fost lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii şi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în arhivele publicaţiei, iar printre ele se regăseşte şi imaginea din Hunedoara. Proiectul lansat de National Geographic se intitulează „Found” şi poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicaţiei americane. În textul care descrie fotografia din România, tabloidul britanic Daily Mail vorbeşte despre „frumuseţea simplă a unor vagonete care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oţel din Hunedoara, în 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui, demni de un tablou de Canaletto”.

Fotografiile incluse în proiectul „Found” au fost selecţionate de Web Barr şi de jurnaliştii de la National Geographic dintr-o arhivă care include 11,5 milioane de clişee fotografice şi au fost alese pentru imaginea lor unică, impactul vizual şi factorul „neobişnuit”, după cum au precizat reprezentanţii publicaţiei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.