O fotografie din Hunedoara marchează 125 de ani cu National Geographic

O fotografie din România, care prezintă, în fundal, Castelul Corvinilor şi fostul funicular, a fost aleasă pentru a marca  a 125-a aniversare a revistei National Geographic, alături de alte fotografii spectaculoase din lume.

foto.dailyFotografia, care  nu a fost niciodată prezentată publicului larg, a fost descoperită în arhivele revistei National Geographic şi a fost publicată acum în premieră. Despre acest lucru scrie tabloidul britanic Daily Mail într-un articol intitulat “Frumuseţea redescoperită” (“Beauty rediscovered”). Pentru a marca în acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, a fost lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii şi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în arhivele publicaţiei, iar printre ele se regăseşte şi imaginea din Hunedoara. Proiectul lansat de National Geographic se intitulează “Found” şi poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicaţiei americane. În textul care descrie fotografia din România, tabloidul britanic Daily Mail vorbeşte despre “frumuseţea simplă a unor vagonete care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oţel din Hunedoara, în 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui, demni de un tablou de Canaletto”.

Fotografiile incluse în proiectul “Found” au fost selecţionate de Web Barr şi de jurnaliştii de la National Geographic dintr-o arhivă care include 11,5 milioane de clişee fotografice şi au fost alese pentru imaginea lor unică, impactul vizual şi factorul “neobişnuit”, după cum au precizat reprezentanţii publicaţiei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte