O cățelușă fără stâpân, lovită de mașină, este îngrijită ca urmare a intervenției polițiștilor

284

Sâmbătă seara, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană necunoscută, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pricazului, din Orăştie, ar fi virat intenționat spre un câine, lovindu-l.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire cu intenție a unui animal, cercetările vizând identificarea autorului şi tragerea la răspundere penală a acestuia.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că animalul (rasa comună, femelă) ar fi aparţinut unei persoane din Orăştie care a decedat, iar de atunci căţeluşa a rămas fără stăpân.

Polițiștii din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în municipiul Orăștie şi au stabilit că animalul prezenta o fractură la nivelul membrului anterior drept și se afla în stare de șoc, motiv pentru care a fost transportat la o clinică veterinară din municipiul Deva, pentru acordarea ajutorului medical specializat.

Totodată, poliţiştii au emis un ordin de plasare în adăpost, animalul fiind preluat de către reprezentanții unei asociaţii pentru protecţia animalelor în vederea asigurării asistenței medicale veterinare și a cazării într-un adăpost autorizat pentru protecția animalelor, conform dispozițiilor legale.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.