O bandă de tâlhari a terorizat satele din jurul Hunedoarei

talharieŞapte persoane de etnie romă, cu vârste între 15 şi 40 de ani, sunt acuzate de comiterea a cel puţin zece spargeri, furturi şi tâlhării, în Peştişu Mare, Peştişu Mic şi Almaşu Mic, de lângă Hunedoara.

Cei şapte suspecţi, care locuiesc fără forme legale în municipiul Hunedoara, au fost prinşi după ce aproape au ucis în bătaie una dintre victimele tâlhăriilor. Incidentul s-a petrecut în satul Almaşu Mic. “Persoanele în cauză, având asupra lor bâte şi o furcă,  au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în grădina unui imobilul din comuna Peştişu Mic, sat Almaşu Mic, apoi, printr-o poartă fără sistem de închidere, au intrat în curte şi după ce au lovit cei doi câini de pază, au sustras din anexele imobilului un aparat de sudură confecţionat artizanal cu cleştele şi cablurile aferente, unelte, recuperate ulterior şi un motofierăstrău. Bărbaţii au fost surprinşi de către proprietarul imobilului, aceştia lovindu-l cu o furcă, pentru vindecarea leziunilor necesitând 30-35 de zile de îngrijiri medicale”, a informat Ariana Voina, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara.

Călcaţi de tâlhari

În aceeaşi noapte, romii au mai dat patru spargeri, în satul Peştişu Mare, în urma cărora au furat bunuri în valoare de peste 3.300 de lei din gospodării. Suspecţii au mai dat apoi alte cinci spargeri în comuna Teliucu Inferior, prin acelaşi mod de operare, iar pagubele produse depăşesc 11.500 de lei. Au furat cazane de ţuică, unelte, biciclete, aparatură electrică. „Faţă de cele şase persoane majore s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu, iar în urma prezentării acestora Judecătoriei Hunedoara, instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a precizat Adriana Voina.

Minorul va fi supus unei expertize psihiatrice, iar în funcţie de rezultatele acesteia se vor dispune măsuri împotriva lui.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj