O bandă de tâlhari a terorizat satele din jurul Hunedoarei

talharieŞapte persoane de etnie romă, cu vârste între 15 şi 40 de ani, sunt acuzate de comiterea a cel puţin zece spargeri, furturi şi tâlhării, în Peştişu Mare, Peştişu Mic şi Almaşu Mic, de lângă Hunedoara.

Cei şapte suspecţi, care locuiesc fără forme legale în municipiul Hunedoara, au fost prinşi după ce aproape au ucis în bătaie una dintre victimele tâlhăriilor. Incidentul s-a petrecut în satul Almaşu Mic. “Persoanele în cauză, având asupra lor bâte şi o furcă,  au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în grădina unui imobilul din comuna Peştişu Mic, sat Almaşu Mic, apoi, printr-o poartă fără sistem de închidere, au intrat în curte şi după ce au lovit cei doi câini de pază, au sustras din anexele imobilului un aparat de sudură confecţionat artizanal cu cleştele şi cablurile aferente, unelte, recuperate ulterior şi un motofierăstrău. Bărbaţii au fost surprinşi de către proprietarul imobilului, aceştia lovindu-l cu o furcă, pentru vindecarea leziunilor necesitând 30-35 de zile de îngrijiri medicale”, a informat Ariana Voina, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara.

Călcaţi de tâlhari

În aceeaşi noapte, romii au mai dat patru spargeri, în satul Peştişu Mare, în urma cărora au furat bunuri în valoare de peste 3.300 de lei din gospodării. Suspecţii au mai dat apoi alte cinci spargeri în comuna Teliucu Inferior, prin acelaşi mod de operare, iar pagubele produse depăşesc 11.500 de lei. Au furat cazane de ţuică, unelte, biciclete, aparatură electrică. „Faţă de cele şase persoane majore s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu, iar în urma prezentării acestora Judecătoriei Hunedoara, instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a precizat Adriana Voina.

Minorul va fi supus unei expertize psihiatrice, iar în funcţie de rezultatele acesteia se vor dispune măsuri împotriva lui.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop         Despre plecarea pe drumul fără întoarcere a Mariei Toma Damşa         Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3