Nume nou pentru piața din fața Casei de Cultură a Hunedoarei

Zona din fața Casei de cultură a municipiului Hunedoara a fost transformată într-un centru pietonal, iar în prezent constructorii lucrează la pavarea acesteia și montarea mobilierului urban.

O dată cu inaugurarea noului centru pietonal dotat cu o fântâna arteziană muzicală, piața va purta numele „Regele Ferdinand”, susține primarul Dan Bobouțanu.

„Regele Ferdinand a fost întregitorul țării la 1918. Am vrut să simbolizăm această zonă și această investiție importantă, dându-i numele unui rege care a avut un rol determinant pentru România. Noi nu avem nicio stradă sau piață cu numele unui rege”, a declarat primarul Hunedoarei.

Noul nume al pieței de la intersecția străzii George Enescu și Bulevardul Corvin va fi unul simbolic, nefiind trecut în nomenclatorul stradal, astfel că localnicii nu vor trebui să își facă probleme privind schimbarea adresei de domiciliu de pe cărțile de identitate.

Amenajarea centrului pietonal din Hunedoara a început în august 2018 și reprezintă o invesitție de peste două milioane de euro. Proiectul prevede transformarea Bulevardului Corvin, pe tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental, dar şi cu trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, a cărei construcţie va costa peste un milion de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500