Nume nou pentru piața din fața Casei de Cultură a Hunedoarei

Zona din fața Casei de cultură a municipiului Hunedoara a fost transformată într-un centru pietonal, iar în prezent constructorii lucrează la pavarea acesteia și montarea mobilierului urban.

O dată cu inaugurarea noului centru pietonal dotat cu o fântâna arteziană muzicală, piața va purta numele „Regele Ferdinand”, susține primarul Dan Bobouțanu.

„Regele Ferdinand a fost întregitorul țării la 1918. Am vrut să simbolizăm această zonă și această investiție importantă, dându-i numele unui rege care a avut un rol determinant pentru România. Noi nu avem nicio stradă sau piață cu numele unui rege”, a declarat primarul Hunedoarei.

Noul nume al pieței de la intersecția străzii George Enescu și Bulevardul Corvin va fi unul simbolic, nefiind trecut în nomenclatorul stradal, astfel că localnicii nu vor trebui să își facă probleme privind schimbarea adresei de domiciliu de pe cărțile de identitate.

Amenajarea centrului pietonal din Hunedoara a început în august 2018 și reprezintă o invesitție de peste două milioane de euro. Proiectul prevede transformarea Bulevardului Corvin, pe tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental, dar şi cu trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, a cărei construcţie va costa peste un milion de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”         Drama tinerei care și-a pierdut fetița de 7 ani într-un accident feroviar