Nume nou pentru piața din fața Casei de Cultură a Hunedoarei

Zona din fața Casei de cultură a municipiului Hunedoara a fost transformată într-un centru pietonal, iar în prezent constructorii lucrează la pavarea acesteia și montarea mobilierului urban.

O dată cu inaugurarea noului centru pietonal dotat cu o fântâna arteziană muzicală, piața va purta numele „Regele Ferdinand”, susține primarul Dan Bobouțanu.

„Regele Ferdinand a fost întregitorul țării la 1918. Am vrut să simbolizăm această zonă și această investiție importantă, dându-i numele unui rege care a avut un rol determinant pentru România. Noi nu avem nicio stradă sau piață cu numele unui rege”, a declarat primarul Hunedoarei.

Noul nume al pieței de la intersecția străzii George Enescu și Bulevardul Corvin va fi unul simbolic, nefiind trecut în nomenclatorul stradal, astfel că localnicii nu vor trebui să își facă probleme privind schimbarea adresei de domiciliu de pe cărțile de identitate.

Amenajarea centrului pietonal din Hunedoara a început în august 2018 și reprezintă o invesitție de peste două milioane de euro. Proiectul prevede transformarea Bulevardului Corvin, pe tronsonul dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor, într-o zonă pietonală, în care va fi permis doar accesul maşinilor care aprovizionează magazinele şi localurile din zonă. Noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental, dar şi cu trei fântâni arteziene, dintre care una muzicală, a cărei construcţie va costa peste un milion de euro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși