Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania

Maria Ștefănie, șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara, Sorin Demeter, director al Colegiului tehnic „Transilvania” din Deva și alte două profesoare s-au întors din Tanzania, după mai mult de o săptămână petrecută într-un schimb de experiență.

Călătoria din perioada 1 – 9 februarie a stârnit controverse, dascălii fiind acuzați că au mers în vacanță în Africa, sub pretextul unui proiect bilateral. „Am decis să nu decontăm transportul, deși a fost aprobat în Consiliul de Administrație, cu toate că a fost primită invitație oficială, a fost semnat un proiect bilateral. Am decis să nu decontăm nimic, și să fie suportate toate cheltuielile din buzunarul propriu”, a declarat astăzi Sorin Demeter, directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. Inițial, el declarase că transportul, circa 730 de euro de persoană, va fi achitat din fondurile colegiului.

„Toate costurile pentru deplasarea mea și a doamnei inspector școlar Cristina Oprean au fost suportate de către fiecare persoană în parte. Nu am ridicat nicio sumă de la casieria instituției și nu vom deconta nici măcar transportul, deși legea permite acest lucru, fiind vorba despre un proiect bilateral instituțional”, a declarat Maria Ștefănie, în conferința de presă organizată joi. Șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara a relatat că excursia în Tanzania ar putea aduce beneficii elevilor hunedoreni.

„A fost o experienţă unică, de neuitat, o adevărată lecţie de viaţă! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credincioşi şi foarte respectuoşi. Am fost impresionaţi foarte mult de respectul pe care copii şi tinerii îl au faţă de părinţii lor şi faţă de persoanele în vârstă: Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, a informat reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație