Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania

Maria Ștefănie, șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara, Sorin Demeter, director al Colegiului tehnic „Transilvania” din Deva și alte două profesoare s-au întors din Tanzania, după mai mult de o săptămână petrecută într-un schimb de experiență.

Călătoria din perioada 1 – 9 februarie a stârnit controverse, dascălii fiind acuzați că au mers în vacanță în Africa, sub pretextul unui proiect bilateral. „Am decis să nu decontăm transportul, deși a fost aprobat în Consiliul de Administrație, cu toate că a fost primită invitație oficială, a fost semnat un proiect bilateral. Am decis să nu decontăm nimic, și să fie suportate toate cheltuielile din buzunarul propriu”, a declarat astăzi Sorin Demeter, directorul Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. Inițial, el declarase că transportul, circa 730 de euro de persoană, va fi achitat din fondurile colegiului.

„Toate costurile pentru deplasarea mea și a doamnei inspector școlar Cristina Oprean au fost suportate de către fiecare persoană în parte. Nu am ridicat nicio sumă de la casieria instituției și nu vom deconta nici măcar transportul, deși legea permite acest lucru, fiind vorba despre un proiect bilateral instituțional”, a declarat Maria Ștefănie, în conferința de presă organizată joi. Șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara a relatat că excursia în Tanzania ar putea aduce beneficii elevilor hunedoreni.

„A fost o experienţă unică, de neuitat, o adevărată lecţie de viaţă! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credincioşi şi foarte respectuoşi. Am fost impresionaţi foarte mult de respectul pe care copii şi tinerii îl au faţă de părinţii lor şi faţă de persoanele în vârstă: Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, a informat reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea