NU-I DE GLUMĂ. Suspiciune de Pestă Porcină Africană în județul Hunedoara

Într-o gospodărie din municipiul Vulcan, cartierul Colonia de Jos, str. Jiului, proprietarii au găsit, sâmbătă 24 august, doi porci morți dintr-un număr de trei pe care îi dețineau.

 

 

Analizele preliminare efectuate, al căror rezultat a venit luni, au confirmat suspiciunea prezenței virusului pestei porcine africane (PPA).

 

Stare de alertă epidemiologică la Vulcan

 

Medicii veterinari au sacrificat cel de-al treilea porc și au dezinfectat gospodăria. “În urma anchetei epidemiologice efectuate nu au fost semnalate, până marţi, alte cazuri de îmbolnăviri la animalele din zonă. În cursul zilei de 27 august, în cadrul ședinței Unității Locale de Decizie (ULD) din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), convocat de prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, în calitate de președinte al CLCB., a fost aprobat prin Hotărârea nr. 7 din 27 august 2019 ”Planul de măsuri de suspiciune a pestei porcine africane în municipiul Vulcan, str. Jiului, nr. 13 / 1, judeţul Hunedoara”. Se instituie starea de alertă epidemiologică în Municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, și se vor lua următoarele măsuri:

  1. Izolarea zonei unde a fost notificată suspiciunea – Municipiul Vulcan, Str. Jiului, prin instituirea de filtre care vor urmări respectarea restricțiilor de mișcare a animalelor, persoanelor, mijloacelor de transport, în vederea prevenirii transmiterii viruslui PPA din zona afectată, începând cu data de 27.08. 2019. Filtrele vor fi organizate pe principalele căi de comunicații.
  2. Efectuarea catagrafiei exploatațiilor animalelor din Municipiul Vulcan începând cu strada Jiului, unde au fost impuse măsuri de restricții. Cu această ocazie va fi efectuată inspecția clinică a animalelor catagrafiate.
  3. Identificarea zonei/locului unde vor fi neutralizate cadavrele, obținerea avizului de mediu.
  4. Menținerea obligatorie a interzicerii târgurilor de animale vii, expozițiilor și a aglomerărilor de animale.
  5. Întâlnire de lucru cu conducătorii Unităților Locale de Sprijin din Valea Jiului și Zona Hațeg, precum și cu asociațiile de vânătoare în vederea reinformării privitor la recoltarea probelor de la mistreții vânați și găsiți morți pe fondurile de vânătoare care țin de noua situație epidemiologică din județul Hunedoara. Întâlnirea va avea loc joi 29.08.2019, ora 14.
  6. Întâlniri cu medicii veterinari de liberă practică împuterniciți din județul Hunedoara în vederea informării cu privire la situația epidemiologică din județul Hunedoara la data de 27.08.2019. Vor fi distribuite și materiale informative”, se arată într-un comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie