NU DOAR DE SĂRBĂTORI. Deva, mai strălucitoare ca oricând

Niciodată nu a fost mai frumoasă de sărbători capitala judeţului Hunedoara şi, tot ca o noutate, strălucirea dobândită în acest sfârşit de an va fi permanentă, noapte de noapte, prin iluminatul arhitectural şi iluminatul public pe LED

 

 

„Este o mare bucurie pentru mine ca primar să merg seara pe stradă şi să văd din nou devenii plimbându-se, bucurându-se. Aceasta este mulţumirea reală a unui primar şi, dacă vreţi, confirmarea faptului că munca pe care am depus-o este apreciată de către deveni”, declara primarul Florin Oancea, după inaugurarea primelor trei bisericii iluminate arhitectural.

Să fie lumină

Şi, într-adevăr, iluminatul public (ca şi canalizarea) este un serviciu fundamental pentru un oraş civilizat, iar fără iluminat arhitectural nu poţi emite pretenţii pentru dezvoltarea turismului. „Am finalizat patru bisericii, iar până de Crăciun vom finaliza lucrările la Casa de Cultură şi la IPH. Aici vreau să fac o precizare: clădirea IPH nu este proprietatea Primăriei şi de aceea ea va fi iluminată de pe domeniul public. Arhitecţii au spus că pentru a fi unitară Piaţa Victoriei trebuie să fie iluminată şi această clădire.  Până de Paşti vrem ca toate bisericile din Deva – indiferent de cult – să fie iluminate arhitectural, după care, până în iunie-iulie să fie iluminate toate clădirile pe care le-am inclus în acest proiect – şcoli şi instituţii publice. Vom continua cu iluminatul arhitectural, iar în final vor fi aproximativ 35 de obiective”, a declarat primarul Devei.

Din păcate, deocamdată, Cetatea Devei nu intră în proiectul iluminatului arhitectural. Cetatea a fost iluminată printr-un proiect cu fonduri europene, motiv pentru care nu se poate interveni cu alte lucrări. „Am luat legătura cu firma care asigură mentenanţa şi va interveni pentru că sunt zone care nu sunt luminate cum ar trebui”, a spus Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”