Noul coronavirus, situația în municipiile și orașele Hunedoarei

Potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică, 146 de cazuri noi de Covid 19 au fost înregistrate vineri, în judeţul Hunedoara. Rata infecţiilor cu noul coronavirus în judeţ este de 2,51 cazuri la mia de locuitori.

În 92 de localităţi hunedorene, incidenţa cumulată a cazurilor de Covid 19, înregistrată în ultimele 14 zile, depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori. Deva este singurul municipiu din județul Hunedoara care depășește pragul de trei cazuri de Covid la mia de locuitori, incidența fiind de 3,21 la mie. În Hunedoara, rata infecțiilor cu noul coronavirus a scăzut la 2,72 cazuri la mia de locuitori. Situația epidemiologică în celelalte municipii hunedorene este următoarea: Brad – 2,69 cazuri la mie, Petroșani – 2,90, Vulcan – 1,94, Lupeni – 1,92, Orăștie – 2,71.

Dintre orașele hunedorene, Călan înregistrează 3,21 cazuri la mie, iar Simeria 3,78 cazuri la mie, în timp ce Petrila, Hațeg, Geoagiu și Aninoasa nu depășesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Uricani înregistrează cea mai mică rată de îmbolnăviri, în mediu urban, de 0,59 cazuri la mia de locuitori.

În județul Hunedoara, peste 2.100 de oameni sunt diagnosticați cu Covid 19, peste 500 dintre ei fiind internați în unități medicale.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului