Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării

În județul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit reprezentaților Prefecturii Județului Hunedoara, care, în urma centralizării datelor au constatat o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiștilor, răspândirea infecției este comunitară. Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan
Prefectul Vasilică Potecă a transmis primarilor și administrațiilor publice locale din cele 69 de comune și orașe ale județului Hunedoara să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS – COV 2.
„Pentru că nouă localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situații de Urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată. Vă informăm că, în funcție de analiza fiecărei situații în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației”, a informat Prefectura Județului Hunedoara.
Localitățile cu risc de carantinare sunt Bătrâna, Bunila, Mărtinești, Orăștie, Hațeg, Orăștioara de Sus, Turdaș, Teliucu Inferior, Luncoiu de Jos. 1223 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul anului, în județul Hunedoara, numărul cazurilor active fiind de 393.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!