Noul coronavirus îndoliază Valea Jiului. Notar cunoscut, decedat după ce a fost diagnosticat cu Covid

Liviu Gherghin, un notar din Valea Jiului cunoscut pentru acţiunile sale civice, a murit în spital, după ce fusese infectat cu noul coronavirus. În ultimele zile, familia sa a făcut un apel public la cei care puteau dona plasmă sanguină în încercarea de a-i salva viaţa.

„Bună ziua, dragi prieteni! Căutăm URGENT donatori de sânge GRUPA B III, Rh POZITIV! Cei care pot dona sunt rugaţi să meargă la orice centru de donaţii sau transfuzii şi să ajutăm. Vă rog să o faceţi cu menţiunea PENTRU LIVIU GHERGHIN! Acesta se află internat la Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rusdea” Baia Mare! MULTUMESC!”, a fost apelul distribuit de sute de oameni pe reţelele de socializare. Viaţa notarului din Petroşani nu a mai putut fi salvată.

„Rar am văzut o mobilizare atât de mare din partea oamenilor Văii Jiului aşa cum am întâlnit, în această săptămână, sute de oameni care au sărit în sprijinul lui Liviu Gherghin, atunci când au aflat că acesta a fost doborât de virusul nemilos al acestui secol şi are nevoie de transfuzii sanguine pentru a putea trece peste această boală. Din nefericire, toată această mobilizare nu l-a putut ajuta pe Liviu Gherghin să rămână alături de comunitatea pe care a iubit-o şi a slujit-o cu responsabilitate, cu generozitate, uneori chiar cu patimă. Dumnezeu a vrut ca un om bun, în adevăratul sens al cuvântului, aşa cum a fost Liviu Gherghin, să i se alăture în Împărăţia Cerurilor. Liviu Gherghin ne-a părăsit sâmbătă, 30 octombrie 2020, într-o zi care precede ”Ziua Tuturor Sfinţilor”, departe de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, undeva, într-un spital din nordul ţării, unde se mai găsise şi pentru el un loc la terapie intensivă în toată nebunia aceasta cu virusul ucigaş”, a scris jurnalistul Tiberiu Vinţan, un apropiat de-al său, în publicaţia locală ziarulexclusiv.ro.

Foto: ziarulexclusiv.ro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului