Noul coronavirus, din rău în mai rău în județul Hunedoara

1305

Rata infecțiilor cu noul coronavirus în județul Hunedoara a ajuns la 2,28 cazuri la mia de locuitori. Peste 1.000 de persoane sunt infectate cu Covid 19, în județ, potrivit raportului publicat marți de Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, de două ori mai multe față de numărul înregistrat în urmă cu o săptămână.

În ultimele două săptămâni, 308 cazuri de Covid 19 au fost înregistrate în municipiul Hunedoara și 254 de cazuri au fost în Deva, ambele municipii fiind în „Scenariul roșu” al îmbolnăvirilor, cu peste trei cazuri la mia de locuitori. În situații similare sunt și comunele Peştişu Mic, Zam, Râu de Mori, Topliţa, Teliucu Inferior, Bulzeştii de Sus, Ghelari și Veţel .

În localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de trei la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Noul coronavirus, din rău în mai rău în județul Hunedoara

  1. C

    Nu este noul, tulpina a descoperita in anii’60, mai citit si lasati titlurile panicarde!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *