Noul coronavirus a mai lovit un oraș: peste 3 cazuri la mia de locuitori în Hațeg

Haţeg se numără printre cele 101 localităţi hunedorene care înregistrează o incidenţă a cazurilor de Covid-19 mai ridicată de 3 la mia de locuitori. Şi satul aparţinător Silvaşul de Sus se află în aceeaşi situaţie. Haţeg a devenit astfel a treia localitate urbană, după Simeria şi Brad, unde portul măştii de protecţie este obligatoriu în spaţiul public. Şi în satul Silvaşul de Sus, de care aparţine Mănăstirea Prislop, masca de protecţie devine obligatorie.

„Primăria oraşului Haţeg va aduce la cunoştinţă că, în ziua de vineri, 30 octombrie 2020, oraşul Haţeg şi localitatea Silvasu de Sus au atins încidenţa cazurilor de coronavirus de peste 3/1000 de locuitori, motiv pentru care începând de 30 octombrie 2020, intrând în scenariul roşu, trebuie respectate toate măsurile de protecţie sanitară prevăzute de lege, aşa cum acestea se regăsesc în Hotărârea CJSU nr.52/2020.

Printre măsuri amintim: se instituie obligativitatea de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gură pentru toate persoanele care au împlinit vârstă de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise; organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă”, se arată într-un comunicat al Primăriei oraşului Haţeg.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Noul coronavirus a mai lovit un oraș: peste 3 cazuri la mia de locuitori în Hațeg

  1. C

    Va rog schimbati expresia cu noul coronavirus a mai lovit un oras, nici acum nu intelegeti ca va exprimati gresit? Cred ca folosind un DEX cand scrieti aceste informari-nu sunt articole sunt informari, trebuie sa folositi cuvinte si expresii potrivite. Vai am uitat, telul este crearea si raspandirea fricii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului