Noua arteziană muzicală a fost inaugurată cu fast

Fântâna arteziană muzicală din noua Piaţă Ferdinand a municipiului Hunedoara, inaugurată în 9 mai, de Ziua Europei, a fost pusă în funcţiune la ora 21.

Chiar dacă ploaia nu a încetat, sute de oameni au venit să vadă jocul de lumini şi apă al artezienei a cărui cost iniţial de construcţie a fost estimat la aproape un milion de euro.

Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de culorile şi de jocul instalaţiilor de apă, acopmaniat de temele muzicale ale filmelor „Piraţii din Caraibe” şi „Titanic”, de piesele Shakirei şi de muzica de vals. Spectacolul artezienei poate fi văzut în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 21 şi 22.

Joi a fost inaugurat nou centru pietonal al Hunedoarei şi cele trei fântâni arteziene, investiţii în valoare de peste două milioane de euro, a căror execuţie a început în luna august a anului trecut.

Cele trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin au fost estimate iniţial la peste un milion de euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Hunedoara. 4,8 milioane de lei a fost valoarea estimată a fântânii muzicale, amplasată în faţa teatrului, 188.000 de lei a costat fântâna mijlocie, de pe Bulevardul Corvin, şi 144.000 de lei fântâna mică, de pe Strada George Enescu. Constructorii susţin că artezienele au costat mai puţin faţă de preţul estimat la începerea construcţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SPIRITUL SĂRBĂTORILOR. Seară de colinde cu „LIRA”         D’ALE POLITICII Costel Avram i-a cerut scuze lui Mircea Moloţ la televizor         Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice         Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști