Nou echipaj de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu

La 1 februarie a avut loc inaugurarea echipajului de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Geoagiu ce deservește 30 de localități cu aproape 10 mii de locuitori.

Operaționalizarea echipajului de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu are rolul de a îmbunătăți considerabil timpul de răspuns în situații de urgență.

Distanța de 50 de kilometri între Detașamentul de Pompieri Orăștie și cea mai îndepărtată localitate din raionul de intervenție al Gărzii Geoagiu, precum și afluxul mare de turiști, în perioada de vara, în stațiunea Geoagiu impunea înființare unui echipaj de prim ajutor în cadrul Gărzii Geoagiu.

În ultimii 5 ani echipajul de prim ajutor al Detașamentului Orăștie a intervenit la 721 de cazuri doar pe raza raionului de intervenție al Gărzii Geoagiu.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, a declarat la operaționalizarea echipajului: Timpul de răspuns are un rol esențial în reușita unei intervenții indiferent că este vorba despre un incendiu, sau un accident, atunci când în joc este viața unei persoane. Acest nou echipaj de prim ajutor, al 14 –lea de pe teritoriul județului Hunedoara, vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferim populației.

Garda de Intervenție Geoagiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie, cuprinde un oraș și două comune, raionul de intervenție al acesteia având o suprafață de aproximativ 40.000 de ha.

La deschiderea oficială a modului de prim ajutor au participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, primarii comunelor Orăștioara de Sus, Rapoltu Mare, Romos, Balșa și Ceru Băcăinți, viceprimarii localităților Beriu și Mărtinești, membrii ai Consiliului Local și pompieri ai Detașamentului Orăștie.

ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara