Nou echipaj de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu

La 1 februarie a avut loc inaugurarea echipajului de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Geoagiu ce deservește 30 de localități cu aproape 10 mii de locuitori.

Operaționalizarea echipajului de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu are rolul de a îmbunătăți considerabil timpul de răspuns în situații de urgență.

Distanța de 50 de kilometri între Detașamentul de Pompieri Orăștie și cea mai îndepărtată localitate din raionul de intervenție al Gărzii Geoagiu, precum și afluxul mare de turiști, în perioada de vara, în stațiunea Geoagiu impunea înființare unui echipaj de prim ajutor în cadrul Gărzii Geoagiu.

În ultimii 5 ani echipajul de prim ajutor al Detașamentului Orăștie a intervenit la 721 de cazuri doar pe raza raionului de intervenție al Gărzii Geoagiu.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, a declarat la operaționalizarea echipajului: Timpul de răspuns are un rol esențial în reușita unei intervenții indiferent că este vorba despre un incendiu, sau un accident, atunci când în joc este viața unei persoane. Acest nou echipaj de prim ajutor, al 14 –lea de pe teritoriul județului Hunedoara, vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferim populației.

Garda de Intervenție Geoagiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie, cuprinde un oraș și două comune, raionul de intervenție al acesteia având o suprafață de aproximativ 40.000 de ha.

La deschiderea oficială a modului de prim ajutor au participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, primarii comunelor Orăștioara de Sus, Rapoltu Mare, Romos, Balșa și Ceru Băcăinți, viceprimarii localităților Beriu și Mărtinești, membrii ai Consiliului Local și pompieri ai Detașamentului Orăștie.

ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef