Nolul coronavirus: 9 focare în județul Hunedoara, mii de elevi trimiși să învețe de acasă

Potrivit unei informări a Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, incidența cazurilor de coronavirus în județul Hunedoara este de 1,46 la mia de locuitori. Sunt 1.170 de cazuri active, raportate pentru ultimele 14 zile, 275 de persoane diagnosticate cu Covid 19 sunt internate, iar alte 308 se află în evaluare la spitalele din județul Hunedoara. De la începutul anului, în județul Hunedoara au fost raportate 200 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu noul coronavirus, cei mai mulți dintre ei suferind și de alte afecțiuni. Peste 2.300 de hunedoreni au fost declarați vindecați.

Sunt nouă focare de Covid 19 în județul Hunedoara, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în fabrica de cablaje auto Sews România, din Deva. Focare sunt la: Secția ATI a Spitalui de Urgență din Petroșani (19 cazuri), Centru Rezidențial UAMS Hunedoara – 4, Asociația „Bunicii Văii Jiului”- Centru Rezidențial – 9, SEWS – R Deva – 68, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara – Secția Neurologie – 14, Direcția de Asistență Socială din Deva – 24, Clubul Sportiv Fotbal Hunedoara (Juniori) – 11, Rețeaua de Case Familiale pentru Copii cu Dizabilități din Hunedoara – 8, Spitalul Județean de Urgență din Deva – 18.

11 unități școlare din județul Hunedoara, unde sunt înscriși aproape 5.000 de elevi și preșcolari, au fost incluse în întregime în Scenariul Roșu, astfel că activitatea didactică de desfășoară doar on-line. Acestea sunt: Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” – Deva; Grădinița cu Program Normal 1 – Uricani; Liceul cu Program Sportiv „Cetate” – Deva; Liceul Tehnologic „A. Saligny” – Simeria; Liceul Tehnologic „Retezat” – Uricani; Liceul Teoretic „Traian Lalescu” – Hunedoara; Școala Gimnazială Nr. 2 – Uricani; Școala Gimnazială Pui; Școala Gimnazială Vețel; Școala Primară Câmpu lui Neag; Școala Postliceală „V. Goldiș” – Deva. Alți aproape 2.000 de elevi din 36 de unități de învățământ din județul Hunedoara fac cursuri de acasă, din cauza infecțiilor cu noul coronavirus înregistrate în clasele lor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!