Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere

De la 1 martie, gara municipiului a rămas închisă, iar niciun tren nu a mai plecat din Hunedoara. Doar câteva trenuri de marfă mai folosesc un sector al căii ferate, de la Peştiş la Simeria, în timp ce „glasul roţilor de tren” nu a mai fost auzit în Hunedoara.

Conform unei informări recente a Ministerului Transporturilor, secţia de circulaţie Simeria – Hunedoara a fost scoasă la licitaţie publică de mai multe ori, începând din anul 2016 şi până în acest an, însă nu s-a prezentat niciun ofertant pentru închirierea secţiei, considerată nerentabilă.

Cele peste şase luni trecute de la închiderea rutei feroviare Hunedoara – Simeria au început să lase amprente asupra gării municipiului şi a căii ferate. Clădirea staţiei CFR, veche din anii 1950 şi considerată un monument de arhitectură, se degradează în ritm accelerat, iar buruienile şi rugine au pus stăpânire pe linia ferată. Hoţii nu s-au lăsat aşteptaţi, iar în ultimele luni au fost semnalate mai multe furturi de componente ale instalaţiilor feroviare.

Cei 18 kilometri ai tronsonului feroviar Hunedoara – Simeria au fost construiţi în anii 1883 şi 1884.În deceniile următoare, datorită dezvoltării oraşului Hunedoara şi a metalurgiei, calea ferată a devenit tot mai importantă pentru comunitate. În anii 1950, statul a dezvoltat proiectul feroviar, construind pe acelaşi tronson o reţea de linii industriale necesare combinatului siderurgic, lungimea totală a acestora depăşind 150 de kilometri. În 1984, linia CFR Hunedoara – Simeria a fost electrificată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scene de violență extremă produse de un interlop din Vulcan         Râsu’-plânsu’ arheologiei. Concluziile bizare ale expertului care a stabilit valoarea matriței din Sarmizegetusa Regia         O fetiță de patru ani s-a prăbușit de la etajul al doilea al unui bloc din Deva         Cum a fost celebrată Ziua Drapelului Național în Deva și Hunedoara         Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO