NEWS ALERT. Se deschide circulația pe un tronson al Autostrăzii Lugoj – Deva

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat că de luni, 6 martie 2017, începând cu ora 17:30, va fi deschisă circulaţia rutieră pe tronsonul de 15 kilometri din Lotul al doilea al Autostăzii Lugoj – Deva.

„În perioada 28 februarie 2017 – 2 martie 2017, Comisia de Recepţie la terminarea lucrărilor a inspectat şi a analizat lucrările executate în cadrul acestui proiect. Această Comisie a admis realizarea  Recepţiei, fiind semnat şi Procesul Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor”, a informat CNAIR.

Pe Lotul al doilea al autostrăzii, în lungime de 28 de kilometri, stadiul fizic al execuţiei proiectului a ajuns la jumătate. Construcţia a peste jumătate din traseu a fost finalizată, încă din luna decembrie a anului trecut, dar unele probleme de ordin tehnic şi birocratic au împiedicat deschiderea circulaţiei pe porţiunea construită.

Astfel, şoferii care se îndreaptă spre Timişoara din Deva vor putea intra pe autostradă din nodul rutier înfiinţat în comuna Margina.

Tronsonul este construit de asocierea Salini Impregilo SpA si S.E.C.O.L, iar valoarea contractului încheiat în octombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune.

Alte două tronsoane ale autostrăzii care leagă judeţele Hunedoara şi Timiş se află în şantier.

Cele trei proiecte de construcţia ale Loturilor II, III şi IV din Autostrada Lugoj – Deva au demarat în 27 noiembrie 2013, potrivit CNADNR, şi aveau ca termen de finalizare 27 mai 2016. Din cauza întârzierilor, proiectele au fost fazate, pentru a putea primi finanţare, prin Programul Operaţional Sectorial.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani