NEWS – ALERT Procurorii DNA au percheziţionat birourile CJ Hunedoara şi al şefei DGASPC Hunedoara

perchezitii dna (30)Şapte percheziţii efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au avut loc în această dimineaţă în judeţul Hunedoara, la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt, potrivit unor surse judiciare, secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.

Procurorii DNA au pus sechestru pe biroul şefei DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, până la sosirea acesteia.

 

„La prima oră a dimineţii au ajuns reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au sigilat întâi biroul directorului nostru general. Ulterior au intrat în birou împreună cu doamna director. Nu ştim ce anume s-a discutat. Pot să vă spun că în momentul de faţă doamna director nu este în instituţie, dar în momentul în care vom afla mai multe informaţii vom face un comunicat. Biroul doamnei director Monica Georgescu a fost sigilat până în momentul în care ea a ajuns la birou, împreună cu reprezentanţii DNA. Nu am cunoştinţă ca reprezentanţii DNA să fi ridicat înscrisuri sau alte obiecte din sediul instituţiei. Doamna director a plecat împreună cu cei de la DNA”, a declarat Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara.

Întrebată dacă percheziţiile derulate astăzi au legătură cu concursul organizat anul trecut pentru ocuparea funcţiei de director al instituţiei, reprezentanta DGASPC a precizat că „la momentul respctiv doamna director a fost la Bucureşti, acolo s-a desfăşurat concursul, este un concurs de promovare în care legislaţia este foarte clară”.

Biroul secretarului judeţului Hunedoara, Dan Daniel a fost, de asemenea, sigilat. „În această dimineaţă, la sediul instituţiei noastre s-au prezentat reprezentanţii DNA care au avut mandat pentru a percheziţiona trei birouri din cadrul instituţiei noastre. După câte am înţeles, se efectuează cercetări într-o cauză penală, pe care dumnealor trebuie să o clarifice. Biroul secretarului judeţului Dan Daniel a fost sigilat şi se efectuează cercetări la biroul Corpului de control şi la cel al Serviciului de administraţie publică locală”, a declarat Marin Butar, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014. „În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, a informat DNA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei