NEWS-ALERT: Închisoare cu executare pentru pilotul Valentin Banciu

vali-banciu-1Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a pilotului de raliuri Valentin Banciu, din Hunedoara, fost angajat al Registrului Auto Român. În 2013, Valentin Banciu a fost reţinut, arestat şi pus sub învinuire pentru luare de mită şi conflict de interese. Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia. 

„Curtea de apel l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi conflict de interese Sentinţa nu e definitivă. Se poate declara apel în termen de zece zile de la comunicare. Instanţa deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, arestului şi arestului la domiciliu începând cu data de 24.07.2013 şi până la data de 29.04.2014. Dispune restituirea de către inculpat către martorul C,.B.C. a sumei de 2.000 lei şi către martorul L.D.A. a sumei de 1.200 lei. Menţine măsura sechestrului asigurator asupra sumei de 800 de lei luată în cursul urmăririi penale, ce a fost depusă la DGFPJ Alba conform chitanţei şi obligă inculpatul să achite statului suma de 3.500 lei cu titlu de cheltuielile judiciare avansate de stat”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Prejudiciu de 3.200 de lei

Potrivit anchetatorilor, Valentin Banciu şi un angajat al service-ului său auto au organizat un sistem de percepere şi primire de bani şi alte foloase necuvenite de la persoanele care solicitau la Registrul Auto Român omologări auto şi alte servicii. „În concret, în  perioada martie – iulie 2013, inculpatul Banciu Valentin Ioan a procedat, în cadrul atribuţiilor de serviciu, la respingerea omologării autovehiculelor aparţinând unor persoane pentru ca aceştia, la solicitarea lui, să remită sume de bani, în cuantum total de 3.200 de lei inculpatului Huciu Ilie. De asemenea, în cadrul aceloraşi atribuţii de serviciu, inculpatul trimitea persoane în vederea efectuării unor reparaţii contra cost la service-ul aparţinând soţiei sale, realizându-se, în acest mod, foloase materiale atât pentru inculpatul Huciu Ilie, cât şi pentru soţia sa”, informa Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara