NEWS-ALERT: Închisoare cu executare pentru pilotul Valentin Banciu

vali-banciu-1Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a pilotului de raliuri Valentin Banciu, din Hunedoara, fost angajat al Registrului Auto Român. În 2013, Valentin Banciu a fost reţinut, arestat şi pus sub învinuire pentru luare de mită şi conflict de interese. Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia. 

„Curtea de apel l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi conflict de interese Sentinţa nu e definitivă. Se poate declara apel în termen de zece zile de la comunicare. Instanţa deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, arestului şi arestului la domiciliu începând cu data de 24.07.2013 şi până la data de 29.04.2014. Dispune restituirea de către inculpat către martorul C,.B.C. a sumei de 2.000 lei şi către martorul L.D.A. a sumei de 1.200 lei. Menţine măsura sechestrului asigurator asupra sumei de 800 de lei luată în cursul urmăririi penale, ce a fost depusă la DGFPJ Alba conform chitanţei şi obligă inculpatul să achite statului suma de 3.500 lei cu titlu de cheltuielile judiciare avansate de stat”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Prejudiciu de 3.200 de lei

Potrivit anchetatorilor, Valentin Banciu şi un angajat al service-ului său auto au organizat un sistem de percepere şi primire de bani şi alte foloase necuvenite de la persoanele care solicitau la Registrul Auto Român omologări auto şi alte servicii. „În concret, în  perioada martie – iulie 2013, inculpatul Banciu Valentin Ioan a procedat, în cadrul atribuţiilor de serviciu, la respingerea omologării autovehiculelor aparţinând unor persoane pentru ca aceştia, la solicitarea lui, să remită sume de bani, în cuantum total de 3.200 de lei inculpatului Huciu Ilie. De asemenea, în cadrul aceloraşi atribuţii de serviciu, inculpatul trimitea persoane în vederea efectuării unor reparaţii contra cost la service-ul aparţinând soţiei sale, realizându-se, în acest mod, foloase materiale atât pentru inculpatul Huciu Ilie, cât şi pentru soţia sa”, informa Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”