NEWS-ALERT Directorul Valmet, Mircea Ilisei, a fost arestat preventiv pentru spălare de bani

De la sediul societăţii Valmet au fost ridicate mai multe cutii cu documente. D.G.

De la sediul societăţii Valmet au fost ridicate mai multe cutii cu documente. D.G.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a patronului societăţii Valmet, Mircea Ilisei, cercetat într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Omul de afaceri din Hunedoara este acuzat într-un dosar de spălare de bani, în care mai este cercetată şi sora sa, Corina Maziliu, asociată la conducerea societăţii. Pentru aceasta, magistraţii au dispus  cercetarea în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. „Cu privire la dosarul nr.5181/97/2013 aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara vă comunicăm următoarele: În data de 14.06.2013 instanţa a admis propunerea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi pentru 29 zile. De asemenea instanţa a mai dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de patru inculpaţi cercetaţi în dosar. Având în vedere faptul că împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara a fost declarat recurs dosarul va fi înaintat Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării acestuia”, a comunicat Tribunalul Hunedoara. Mircea Ilisei şi asociata sa Corina Maziliu au mai fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de fals în înscrisuri.

În dosarul DIICOT peste 30 de persoane au fost anchetate pentru infracţiuni economice, în care prejudiciul este de 3.7 milioane de lei.

Printre învinuiţi, alături de Ilisei, se numără şi oameni de afaceri din judeţele, Neamţ, Botoşani şi Suceava, iar potrivit procurorilor de la crimă organizată gruparea e cercetată pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Liderii grupării au creat un circuit scriptic al mărfurilor derulate prin societăţile comerciale  controlate direct, astfel încât, după facturări succesive realizate prin intermediul unor firme fantomă, înregistrate pe numele celorlalţi membri ai grupului infracţional organizat, produsele să revină cu o TVA deductibilă, săvârşindu-se în acest mod infracţiunea de evaziune fiscală. Sumele de bani obţinute prin compensarea TVA de plată cu cea înregistrată scriptic ca urmare a operaţiunilor fictive erau utilizate în efectuarea de tranzacţii ulterioare, disimulându-se astfel provenienţa reală a acestora”, a informat DIICOT.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara