NEMULŢUMIRI: Aleile din curtea castelului sunt ocupate abuziv de maşini

curtea casteluluiHaosul se instaurează în fiecare sfârşit de săptămână în incinta Castelului Corvinilor. Miile de turişti care ajung aici trebuie să facă faţă unui adevărat asalt al şoferilor şi motocicliştilor care se luptă pentru fiecare metru pătrat de teren liber, din curtea monumentului.

Claxoanele neîntrerupte şi noxele ţevilor de eşapament sunt la ordinea zilei. „Ca să ajungem în castel trebuie să ne strecurăm printre maşini. Am fost claxonat să mă dau la o parte să fac loc unei maşini de teren. Care a parcat exact la intrarea pe pod. Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Şoferii nu au niciun fel de respect pentru ceea ce reprezintă acest castel”, a spus Alexandru, unul dintre vizizitatorii ajunşi în Hunedoara, din Harghita, Peste 200 de maşini şi autocare au ajuns vineri după-amiaza la Castelul Corvinilor. Cele mai multe au fost parcate pe marginea străzilor din zonă. Alţi şoferi auales să le introducă în curtea edificiului. Un convoi de peste 20 de motociclişti a încercat să se strecuare, la rând, printre copiii şi adulţii din curte şi printre tarabele cu suveniruri. Nimeni nu i-a oprit.

Reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai monumentului istoric declarau că inclusiv strada care trece prin faţa intrării în curtea castelului va fi transformată în stradă pietonală. În următoarele zile, în zona Castelului Corvinilor va începe construcţia unei parcări private, de 3.600 de metri pătraţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva