NEMULŢUMIRI: Aleile din curtea castelului sunt ocupate abuziv de maşini

curtea casteluluiHaosul se instaurează în fiecare sfârşit de săptămână în incinta Castelului Corvinilor. Miile de turişti care ajung aici trebuie să facă faţă unui adevărat asalt al şoferilor şi motocicliştilor care se luptă pentru fiecare metru pătrat de teren liber, din curtea monumentului.

Claxoanele neîntrerupte şi noxele ţevilor de eşapament sunt la ordinea zilei. „Ca să ajungem în castel trebuie să ne strecurăm printre maşini. Am fost claxonat să mă dau la o parte să fac loc unei maşini de teren. Care a parcat exact la intrarea pe pod. Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Şoferii nu au niciun fel de respect pentru ceea ce reprezintă acest castel”, a spus Alexandru, unul dintre vizizitatorii ajunşi în Hunedoara, din Harghita, Peste 200 de maşini şi autocare au ajuns vineri după-amiaza la Castelul Corvinilor. Cele mai multe au fost parcate pe marginea străzilor din zonă. Alţi şoferi auales să le introducă în curtea edificiului. Un convoi de peste 20 de motociclişti a încercat să se strecuare, la rând, printre copiii şi adulţii din curte şi printre tarabele cu suveniruri. Nimeni nu i-a oprit.

Reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai monumentului istoric declarau că inclusiv strada care trece prin faţa intrării în curtea castelului va fi transformată în stradă pietonală. În următoarele zile, în zona Castelului Corvinilor va începe construcţia unei parcări private, de 3.600 de metri pătraţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi