Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie din Hunedoara se va desființa

Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie din Hunedoara se va desființa și va fi încorporat în cadrul Muzeului Castelului Corvinilor, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Hunedoara, supus aprobării în ședința din 27 noiembrie.

Demersul vizează amenajarea unui complex muzeal (cu spaţii expoziţionale) atât în castel cât și în clădirile din curtea exterioară a Castelului Corvinilor (Curtea Husarilor) cu expoziții realizate într-un mod unitar, care va creşte atractivitatea monumentului, precum şi timpul de vizitare alocat acestuia, fapt ce va duce la reţinerea unui segment al publicului vizitator în oraş, se arată în raportul hotărârii.
„În condițiile înmulțirii evenimentelor la Castel și a creșterii numărului de vizitatori unificarea celor două instituții muzeale și a caselor de bilete aferente, va duce la o mai bună gestionare a resurselor umane și financiare. Se va realiza un plan de pază și se vor implementa prevederile analizelor de risc într-un mod unitar și armonios. Noua instituție va beneficia de o organigramă dimensionată pe nevoile actuale, impuse de dinamica dezvoltării expozițiilor, valorificarea de noi spații muzeale, înmulțirea numărului de evenimente cultural-artistice și educative, precum și creșterea numărului de vizitatori”, se arată în același raport.

Din 2017, în Curtea Husarilor, din Ansamblul Castelului Corvinilor, funcţionează Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie din Hunedoara, cu două săli unde sunt expuse cele mai vechi artefacte descoperite în Hunedoara şi în zona Transilvaniei.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!