Muzeul Castelului Corvinilor a fost medaliat cu aur la prima ediție a Salonului Internațional de Inventică InventCOR 2020

Un proiect al Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost medaliat cu aur la prima ediție a Salonului Internațional de Inventică InventCOR 2020. „Restaurarea Castelului Corvinilor reprezintă o bună oportunitate pentru cercetarea acestuia. Vă prezint Medalia de aur obținută la prima ediție a Salonului International de Inventică InventCOR 2020 – pentru proiectul ”The Corvins’ Castle between scietifin investigations and restoration” (n. r. Castelul Corvinilor între investigații științifice și restaurare)”, a precizat Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.

Salonul de inventică a avut loc la Deva în perioada 17-19 decembrie, în sistem online, fiind organizat de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara. Potrivit organizatorilor, salonul a avut ca obiectiv cultivarea şi educarea spiritului creativ-inovativ în rândul tinerilor. Au participat universităţi, institute de cercetare, companii multinaţionale, dar şi inventatori privaţi, iar inovațiile Invenţiile vor putea fi văzute pe internet, pe o pagină de Facebook special dedicată evenimentului: “InventCor2020”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului