Muniție descoperită în șura unui hunedorean

497

Un bărbat din satul Homorod a descoperit 14 cartușe de infanterie de calibru 7,92 mm și alte 58 de cartușe de calibru 10,35 mm, provenite din timpul conflictelor armate, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Hunedoreanul a găsit munția în timpul unor lucrări de demolare a unei șuri vechi. Bărbatul a anunțat autoritățile iar un echipaj pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a deplasat la fața locului și a ridicat cartușele, urmând a acestea să fie neutralizate.

„În cazul în care vă confruntați cu astfel de situații, este important să știți că aveți obligația de a informa serviciile de urgență profesioniste sau poliția, prin apelarea numărui unic pentru situații de urgență 112”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Sunt interzise: atingerea muniției cu mâna sau cu alte obiecte, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice ale muniţiilor, tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii, în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice: accesul persoanelor şi animalelor; executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate; aprinderea focului deschis; executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare; circulaţia vehiculelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *