Municipalitatea Petroşani „sparge” târgurile auto clandestine de pe domeniul public

Maşinile abandonate pe domeniul public din Petroşani sunt ridicate şi confiscate de Primărie, dacă nu au stăpân, ori proprietarului acestora li se pune în vedere să le ducă pe un teren proprietate privată. O întreagă procedură, de lungă durată, menită să scape arterele principale de circulaţie inclusiv de maşinile expuse la vânzare.

clandestin2Chiar dacă Petroşaniul are, teoretic, un târg auto, mulţi dealeri de ocazie preferă să-şi expună maşinile scoase la vânzare pe domeniul public, pe principalele artere de circulaţie. Zona este centrală şi şansele de a găsi un cumpărător pentru aceste autoturisme sunt mult mai mari. Numai că practica nu este şi legală, aşa că poliţiştii locali sunt cu ochii pe maşinile ce zac cu săptămânile sau chiar cu lunile pe marginea drumului. În consecinţă, oamenii legii le fotografiază sau le filmează, pentru a avea dovada că au stat nemişcate mai mult timp, iar apoi le caută proprietarii. „Este una dintre activităţile desfăşurate în mod curent de Poliţia Locală, iar autoturismele abandonate sunt depistate fie prin patrulări, fie la sesizarea unor cetăţeni. Procedura este, însă, destul de lungă. Maşinile abandonate pe domeniul public cărora nu li se găseşte proprietarul se confiscă, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, iar ulterior se valorifică. Dacă în urma verificărilor se constată că aceasta aparţine cuiva, proprietarului i se cere să facă dovada că circulă cu ea, iar dacă nu poate face această dovadă pune în vedere să o ia de pe domeniul public”, a explicat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. Până la eliberarea domeniului public de maşinile expuse clandestin la vânzare, ori de cele abandonate trebuie parcurşi o serie de paşi legali şi este nevoie de cooperare instituţională, inclusiv cu Poliţia sau Registrul Auto Român pentru găsirea proprietarului autoturismului.

De ani de zile, la Petroşani mai multe străzi şi parcări din municipiu s-au transformat în târguri auto ilegale, iar masurile adoptate de administraţia publică locală nu au avut efect.

În 2010, edilii au emis o hotărâre de Consiliu Local, prin care  au stabilit că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Petroşani, prin expunerea spre vânzare a vehiculelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 de lei şi 1.500 de lei.

În acelaşi timp, pentru vânzătorii de autoturisme a fost amenajat un loc special, în zona parcării Complexului Sportiv Jiul, însă samsarii de maşini au preferat tot domeniul public.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini