Municipalitatea Petroşani „sparge” târgurile auto clandestine de pe domeniul public

Maşinile abandonate pe domeniul public din Petroşani sunt ridicate şi confiscate de Primărie, dacă nu au stăpân, ori proprietarului acestora li se pune în vedere să le ducă pe un teren proprietate privată. O întreagă procedură, de lungă durată, menită să scape arterele principale de circulaţie inclusiv de maşinile expuse la vânzare.

clandestin2Chiar dacă Petroşaniul are, teoretic, un târg auto, mulţi dealeri de ocazie preferă să-şi expună maşinile scoase la vânzare pe domeniul public, pe principalele artere de circulaţie. Zona este centrală şi şansele de a găsi un cumpărător pentru aceste autoturisme sunt mult mai mari. Numai că practica nu este şi legală, aşa că poliţiştii locali sunt cu ochii pe maşinile ce zac cu săptămânile sau chiar cu lunile pe marginea drumului. În consecinţă, oamenii legii le fotografiază sau le filmează, pentru a avea dovada că au stat nemişcate mai mult timp, iar apoi le caută proprietarii. „Este una dintre activităţile desfăşurate în mod curent de Poliţia Locală, iar autoturismele abandonate sunt depistate fie prin patrulări, fie la sesizarea unor cetăţeni. Procedura este, însă, destul de lungă. Maşinile abandonate pe domeniul public cărora nu li se găseşte proprietarul se confiscă, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, iar ulterior se valorifică. Dacă în urma verificărilor se constată că aceasta aparţine cuiva, proprietarului i se cere să facă dovada că circulă cu ea, iar dacă nu poate face această dovadă pune în vedere să o ia de pe domeniul public”, a explicat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. Până la eliberarea domeniului public de maşinile expuse clandestin la vânzare, ori de cele abandonate trebuie parcurşi o serie de paşi legali şi este nevoie de cooperare instituţională, inclusiv cu Poliţia sau Registrul Auto Român pentru găsirea proprietarului autoturismului.

De ani de zile, la Petroşani mai multe străzi şi parcări din municipiu s-au transformat în târguri auto ilegale, iar masurile adoptate de administraţia publică locală nu au avut efect.

În 2010, edilii au emis o hotărâre de Consiliu Local, prin care  au stabilit că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Petroşani, prin expunerea spre vânzare a vehiculelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 de lei şi 1.500 de lei.

În acelaşi timp, pentru vânzătorii de autoturisme a fost amenajat un loc special, în zona parcării Complexului Sportiv Jiul, însă samsarii de maşini au preferat tot domeniul public.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva