Municipalitatea Petroşani „sparge” târgurile auto clandestine de pe domeniul public

Maşinile abandonate pe domeniul public din Petroşani sunt ridicate şi confiscate de Primărie, dacă nu au stăpân, ori proprietarului acestora li se pune în vedere să le ducă pe un teren proprietate privată. O întreagă procedură, de lungă durată, menită să scape arterele principale de circulaţie inclusiv de maşinile expuse la vânzare.

clandestin2Chiar dacă Petroşaniul are, teoretic, un târg auto, mulţi dealeri de ocazie preferă să-şi expună maşinile scoase la vânzare pe domeniul public, pe principalele artere de circulaţie. Zona este centrală şi şansele de a găsi un cumpărător pentru aceste autoturisme sunt mult mai mari. Numai că practica nu este şi legală, aşa că poliţiştii locali sunt cu ochii pe maşinile ce zac cu săptămânile sau chiar cu lunile pe marginea drumului. În consecinţă, oamenii legii le fotografiază sau le filmează, pentru a avea dovada că au stat nemişcate mai mult timp, iar apoi le caută proprietarii. „Este una dintre activităţile desfăşurate în mod curent de Poliţia Locală, iar autoturismele abandonate sunt depistate fie prin patrulări, fie la sesizarea unor cetăţeni. Procedura este, însă, destul de lungă. Maşinile abandonate pe domeniul public cărora nu li se găseşte proprietarul se confiscă, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, iar ulterior se valorifică. Dacă în urma verificărilor se constată că aceasta aparţine cuiva, proprietarului i se cere să facă dovada că circulă cu ea, iar dacă nu poate face această dovadă pune în vedere să o ia de pe domeniul public”, a explicat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. Până la eliberarea domeniului public de maşinile expuse clandestin la vânzare, ori de cele abandonate trebuie parcurşi o serie de paşi legali şi este nevoie de cooperare instituţională, inclusiv cu Poliţia sau Registrul Auto Român pentru găsirea proprietarului autoturismului.

De ani de zile, la Petroşani mai multe străzi şi parcări din municipiu s-au transformat în târguri auto ilegale, iar masurile adoptate de administraţia publică locală nu au avut efect.

În 2010, edilii au emis o hotărâre de Consiliu Local, prin care  au stabilit că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Petroşani, prin expunerea spre vânzare a vehiculelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 de lei şi 1.500 de lei.

În acelaşi timp, pentru vânzătorii de autoturisme a fost amenajat un loc special, în zona parcării Complexului Sportiv Jiul, însă samsarii de maşini au preferat tot domeniul public.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!