Motocicliști amendați după ce au urcat în zona montană din Parâng

  • Jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au fost sesizaţi, vineri, cu privire la faptul că, doi bărbaţi au pătruns cu motocicletele în zona naturală din munţii Parâng.

„Jandarmii montani i-au interceptat ce doi motociclişti, în zona Căldarea Mija, aflată în fondul de vânătoare nr. 69, gestionat de Ocolul Silvic Petroşani. Cei doi au recunoscut că au părăsit căile de circulaţie şi au pătruns cu motocicletele în zona naturală, în scop de agrement, cele două mijloace de transport fiind echipate corespunzător deplasărilor în teren accidentat. Întrucât cei doi bărbaţi, domiciliaţi în municipiul Craiova, cu vârste de 39 şi 51 ani, au pătruns în fondul de vânătoare cu motocicletele fără acordul gestionarului, au fost sancţionaţi de jandarmii montani cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Jandarmii montani recomandă turiştilor să folosească traseele doar în scopul pentru care au fost amenajate, pentru a evita deteriorarea amenajărilor turistice, vătămarea florei şi faunei, crearea unui disconfort pentru celorlalţi turişti şi nu în ultimul rând, producerea unor accidente cu efecte din cele mai dramatice.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului