Motivele condamnării bătăușului celor doi copii din Hunedoara

1980

Judecătoria Hunedoara l-a condamnat la trei luni de închisoare pe Alexandru Cobzaru (29 de ani), pentru violenţă în familie. Victima sa a fost fiul său vitreg, în vârstă de opt ani, pe care l-a agresat, atât în văzul lumii, cât şi în locuinţă. Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a cerut să fie judecat printtr-o procedurp simplificată, pentru aputea beneficia de o pedeapsă mai mică. Sentinţa nu este definitivă, putănd fi contestată cu apel.

 

Potrivit anchetatorilor, în 7 februarie,la ora 15:35 într-un loc public în care se aflau mai mulţi copii şi persoane adulte, respectiv în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului de locuinţe nr. G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, a avut loc o ceartă între copilul de opt ani şi vărul său în vârstă de 13 ani.

„Ca urmare a acestui conflict dintre cei doi copii , după aproximativ 10 minute, în parc şi-a făcut apariţia inculpatul Cobzaru Alexandru care, ignorând prezenţa copiilor şi persoanelor adulte care îi însoţeau, s-a îndreptat nervos spre minorul G.A. spunându-i „Vino aici, f…-ţi morţii mătii!”, după care l-a prins cu mâinile de gât, l-a ridicat în aer deasupra capului şi l-a trântit puternic la pământ. În cădere copilul s-a lovit şi-a rămas întins pe sol inconştient. În continuare inculpatul, fără să-i pese de starea minorului G. A., care nu se mai mişca, s-a deplasat la persoana vătămată, de opt ani, căreia i s-a adresat spunându-i ,,Vino aici! F…-ţi morţii mă-tii! Treci în casă!”, după care a prins-o şi pe aceasta cu braţele de obiectele vestimentare în zona pieptului,a ridicat-o deasupra solului şi-a trântit-o de pământ. Apoi inculpatul a plecat la locuinţa sa, însoţit de persoana vătămată pe care a luat-o cu el. Ajuns în interiorul locuinţei, inculpatul din nou a lovit-o pe persoana vătămată minoră cu palma în zona piciorului drept, după care a părăsit imobilul”, se arată în dosar.

Potrivit informaţiilor adevarul.ro, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, de asemenea, pe Cobzaru, într-un dosar penal, în care victimă a fost copilul în vârstă de 13 ani, cu care fiul său vitreg se certase în locul de joacă din Hunedoara. Tânărul din Hunedoara a primit o pedeapsă cumulată de trei ani şi două luni, pentru lovire şi alte violenţe şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. El va trebui să plătească daune morale în valoare de 30.000 de lei familiei victimei, precum şi daune materiale şi cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă.

Două victime în aceeași zi

Alexandru Cobzaru, aflat în arest preventiv de cinci luni, fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor, după ce, în luna februarie, a trântit în cap un copil de 13 ani, în mijlocul unui loc de joacă pentru copii din Hunedoara.

„În fapt, inculpatul, la data de 7 februarie 2021, în jurul orelor 15:35, pe fondul unei stări tensionate generată de cearta dintre persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani şi un alt minor în vârstă de 8 ani – fiul concubinei sale, care se aflau în parcul de joacă pentru copii, situat în spatele blocului G2 de pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, loc în care se aflau atât copii, cât şi persoane adulte, a prins-o pe persoana vătămată minoră cu mâinile de gât, a ridicat-o la aproximativ doi metri înălţime (deasupra capului inculpatului), după care a proiectat-o cu putere de pământ, producându-i o fractură de os occipital cu dehiscenţă de doi mm, leziune care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arătau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Copilul trântit în cap de Alexandru Cobzaru a suferit o fractură craniană, în zona occipitală, cu pierdere de cunoştinţă şi amnezie retrogradă şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Ulterior, agresorul a fost reţinut şi arestat preventiv.

Scenele violente din locul de joacă au fost filmate cu un telefon mobil, iar mii de oameni care le-au vizionat pe reţelele de socializare au cerut pedepsirea aspră bătăuşului din Hunedoara. El a recunoscut fapta şi a susţinut că nu şi-a putut controla furia, aflând că minorii s-au certat. După arestarea acestuia, a fost lansată o petiţie on-line, semnată de zeci de mii de români, în care se solicita condamnarea pe viaţă a bărbatului, pentru violenţele comise în locul de joacă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *