MONITORIZAREA FENOMENELOR HIDROGRAFICE. Apele Române se dotează cu şase staţii de semnalare a dezastrelor

Proiectul „WATMAN”, o investiţie la nivel naţional de 63 de milioane de euro, aduce în judeţul Hunedoara şase staţii de monitorizare a fenomenelor hidrografice extreme, staţii care  – se estimează – vor reduce considerabil riscul la apariţia dezastrelor pricinuite de ape

watman

Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I este un proiect  prin care se pun bazele aplicării strategiei naţionale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv a situaţiilor generate de fenomene hidrologice extreme, secetă, inundaţii, poluări sau accidente la sistemul de gospodărire a apelor.

Monitorizarea ploilor

Proiectul „Watman” îşi propune să întărească puterea de intervenţie în caz de inundaţii, dar şi îmbunătăţirea sistemului de alarmare şi avertizare a populaţiei din zonele afectate de inundaţii şi reducerea timpului de reacţie în vederea prevenirii efectelor inundaţiilor. În judeţul Hunedoara vor fi amplasate un numar de şase staţii automatizate. O staţie pentru mărirea gradului de siguranţă la barajul de la Cinciş şi patru staţii cu senzori pentru măsurarea precipitaţiilor lichide şi solide amplasate în localităţile Densuş, Cerbăl, Beriu şi Râu de Mori.

De asemenea va fi amplasată o staţie pentru măsurarea debitelor la folosinţe în municipiul  Orăştie.

Informaţii în timp real

Autorităţile estimează că instalaţiile vor deveni funcţionale în cel mult un an de zile.

„Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populației prin faptul că aproximativ 1,5 milioane de locuitori din zonele vulnerabile vor beneficia de informații, în timp real, privind evoluția și gestionarea fenomenelor hidrologice extreme, iar riscul de producere a acestora va fi diminuat cu 7% la nivelul celor 11 bazine hidrografice din România”, se arată într-un comunicat de presă emis de biroul de presă al Administraţiei Bazinală de Apă Mureş. (Marcel Bot)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit