MONITORIZAREA FENOMENELOR HIDROGRAFICE. Apele Române se dotează cu şase staţii de semnalare a dezastrelor

Proiectul „WATMAN”, o investiţie la nivel naţional de 63 de milioane de euro, aduce în judeţul Hunedoara şase staţii de monitorizare a fenomenelor hidrografice extreme, staţii care  – se estimează – vor reduce considerabil riscul la apariţia dezastrelor pricinuite de ape

watman

Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I este un proiect  prin care se pun bazele aplicării strategiei naţionale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv a situaţiilor generate de fenomene hidrologice extreme, secetă, inundaţii, poluări sau accidente la sistemul de gospodărire a apelor.

Monitorizarea ploilor

Proiectul „Watman” îşi propune să întărească puterea de intervenţie în caz de inundaţii, dar şi îmbunătăţirea sistemului de alarmare şi avertizare a populaţiei din zonele afectate de inundaţii şi reducerea timpului de reacţie în vederea prevenirii efectelor inundaţiilor. În judeţul Hunedoara vor fi amplasate un numar de şase staţii automatizate. O staţie pentru mărirea gradului de siguranţă la barajul de la Cinciş şi patru staţii cu senzori pentru măsurarea precipitaţiilor lichide şi solide amplasate în localităţile Densuş, Cerbăl, Beriu şi Râu de Mori.

De asemenea va fi amplasată o staţie pentru măsurarea debitelor la folosinţe în municipiul  Orăştie.

Informaţii în timp real

Autorităţile estimează că instalaţiile vor deveni funcţionale în cel mult un an de zile.

„Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populației prin faptul că aproximativ 1,5 milioane de locuitori din zonele vulnerabile vor beneficia de informații, în timp real, privind evoluția și gestionarea fenomenelor hidrologice extreme, iar riscul de producere a acestora va fi diminuat cu 7% la nivelul celor 11 bazine hidrografice din România”, se arată într-un comunicat de presă emis de biroul de presă al Administraţiei Bazinală de Apă Mureş. (Marcel Bot)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului