Monede antice recuperate de poliţişti de la un târg din Braşov

Poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale din mai multe judeţe ale ţării, inclusiv Hunedoara, au luat parte la o amplă acţiune de recuperare a unor monede antice şi medievale.

monedeÎn total, au fost recuperaze 154 de monede, după o acţiune în foţă desfășurată la un târg filatelic și numismatic din Brașov. “Ofițerii specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale — IGPR, împreună cu polițiștii de investigații criminale specializați în protejarea patrimoniului cultural național din Brașov, Albă, Caraș-Severin, Constanţa, Hunedoara, Neamț și Timiș au desfășurat o acțiune pentru combaterea infracțiunilor la regimul patrimoniului cultural național mobil, în municipiul Brașov. În urma verificării a 125 de participanți la târgul filatelic și numismatic, polițiștii au depistat șapte persoane, cu vârste cuprinse între 35 și 61 ani, din județele Bihor, Buzău, Caras Severin, Sălaj și municipiul București, care ofereau spre comercializare 154 de monede antice și medievale”, au declarat reprezentanţii IGPR. Poliţiştii spun că, în urma verificărilor, a reieșit faptul că persoanele în cauză nu dețineau documente legale de proveniență, monedele fiind susceptibile a fi provenite din braconaj arheologic. Cele 154 de monede au fost ridicate în vederea confiscării, fiind ulterior predate reprezentanților Direcției Județene pentru Cultură Brașov. De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/ 1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. În acest caz, continuă cercetările față de cele 7 persoane pentru încălcarea prevederilor Legii 182/ 2000 privind protejarea patrimoniului național.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”