Moment festiv la I.S.U. Hunedoara

154

Schimb de ștafetă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara. Șase tineri viitori pompieri, ce au fost admiși la Scoala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldești, au depus jurământul de credință, în timp ce 20 de cadre militare și-au încheiat cariera prin trecerea în rezervă.

Este vorba despre un colonel de la sediul inspectoratului, de 12 plutonieri adjutant șef și 7 plutonieri adjutant, care au activat în structurile de intervenție ale Detașamentelor Deva, Hunedoara și Orăștie, ai secției Ilia și stației Brad.

Pompierii ce au trecut astăzi în rezervă, în anii dedicați serviciului militar, au salvat vieți, au stins sute de incendii și au acționat, alături de colegii lor, la limitarea efectelor produse de inundații, fenomene meteo periculoase sau accidente.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, președintele C.J.S.U. Hunedoara, prezent la ceremonie, a remarcat faptul că are loc o schimbare de generație la I.S.U. Hunedoara și a punctat că în acest moment de încercare, generat de pandemia cu SARS-CoV-2, pompierii și-au făcut cu profesionalism datoria.

Colonelul Viorel Demean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara le-a urat colegilor trecuți în rezervă să se bucure cât mai mult de pensie iar pe noii recruți i-a încurajat să se pregătească temeinic pentru ca la finele perioadei de studiu să revină în rândurile pompierilor hunedoreni profesioniști.

La finele ceremoniei, prefectul de Hunedoara și inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara au înmânat pompierilor trecuți în rezervă plachete de merit.

ISU Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *