Procesul Moloț vs. ANI, la un nou termen

foto citat MolotMiercuri completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă un nou termen în procesul dintre președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, și Agenția Națională de Integritate. Pentru că la precedentele termene, nu s-a trecut la judecarea cauzei, sunt șanse extrem de mici ca judecătorii să ia o decizie. Dosarul este judecat de Completul nr.6, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal și este al 14-lea pe lista de ședințe. Oricum, toată lumea politică hunedoreană e în așteptare. Ziarul Hunedoreanului vă reamintește care ar putea fi variantele de hotărâre.

1. Înalta Curte de Casație și Justiție să dea alt termen de judecată.

2. Înalta Curte de Casație să admită recursul intentat de Mircea Ioan Moloț Agenției Naționale de Integritate și să constate că președintele Consiliului Județean Hunedoara nu a fost incompatibil cele 3 luni cât a făcut parte din AGA la Drumuri Județene, fără să fi fost remunerat. În acest caz, mandatul nu ar înceta.

3. Înalta Curte să constate că a fost incompatibil, dar pentru că perioada de 3 ani a expirat (Moloț a făcut parte din AGA la Drumuri Județene în perioada septembrie 2008 – ianuarie 2009), președintele CJ să rămână în funcție. Eventual, ÎCCJ ar putea să decidă ca Mircea Ioan Moloț să nu mai poată candida timp de 3 ani, începând cu 2016, când îi expiră actualul mandat.

4. Înalta Curte să constate că a fost incompatibil, prefectul să emită ordinul de încetare a mandatului, acest act să fie atacat de către Mircea Ioan Moloț, iar decizia să fie suspendată prin ordonanță președințială de către instanță. În acest caz, cât timp se judecă, Moloț își păstrează mandatul.

5. Înalta Curte de Casație și Justiție să constate că a fost incompatibil, iar Mircea Ioan Moloț să își piardă mandatul, fără să mai facă demersurile prezentate la punctul 4. În această din urmă situație, este numit de către Consiliul Județean un interimar dintre cei doi vicepreședinți – Tiberiu Ioan Balint (PNL) sau Ioan Rus (PSD). În 90 de zile, Guvernul trebuie să organizeze alegeri pentru desemnarea unui nou președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Acesta, dacă va fi cazul, va fi ales pentru un mandat scurt, care se va încheia în iunie 2016.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Procesul Moloț vs. ANI, la un nou termen

  1. recurs

    Ce pacat ca blocati comentariile la unele articole, nu pentru ca ar fi indecente sau jignitoare ci pentru simplul fapt ca doriti sa lasati o anumita impresie care nu trebuie schimbata prin comentarii.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit