Modernizarea Drumului județean Hunedoara – Călan, aproape de final

Modernizarea Drumului Județean 687 Hunedoara – Călan se apropie de final. Șoferii au scăpat de semafoarele amplasate pe tronsoanele pe care puteau circula alternativ, pe câte o bandă, dar și de sectoarele acoperite cu pietriș și bolovani.

Primele straturi noi de asfalt au fost turnate pe aproape întreg tronsonul de 9,7 kilometri, iar traficul rutier întâmpină mai puține dificultăți față de lunile trecute. Șoseaua a fost lărgită la trei benzi în zona Dealului Hășdatului și a Dealului Nădăștiei, au fost construite ziduri de sprijin și se lucrează la șanțuri și podețe. Podul peste calea ferată, de la intrarea în Călan, nu a fost reabilitat până în prezent. În afara acestui segment, realizarea investiției este așteptată până la finalul anului 2020.

Potrivit proiectului, Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei reprezintă o finanţare nerambursabilă, restul fondurilor fiind asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara – beneficiarul proiectului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!