MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

aaaAdministraţia locală din Hunedoara a publicat noua Strategie de dezvoltare a municipiului, valabilă pentru anii 2014 – 2020. Turismul se numără printre domeniile unde sunt propuse cele mai multe investiţii. Turismul este considerat unul dintre obiectivele principale ale Strategiei de dezvoltare a municipiului Hunedoara pentru 2014 – 2020. Proiectul elaborat de administraţia locală a intrat în dezbatere publică, iar hunedorenii pot aduce recomandări în următoarea perioadă, adresându-se Primăriei municipiului Hunedoara.Oferta „turistică” a Strategiei de dezvoltare a municipiului pentru 2014 – 2020 cuprinde peste 50 de acţiuni, printre care: restaurarea, protecţia şi conservarea Castelului Corvinilor; realizarea şi promovarea unor trasee turistice, care să includă obiectivele turistice din Municipiul Hunedoara; amenajarea Complexului turistic Vadul Dobrii; reabilitarea traseului mocăniţei, repunerea acesteia în funcţiune şi introducerea în traseele turistice locale; dezvoltarea ecoturismului, prin valorificarea resurselor naturale şi a biodiversităţii oferite de Pădurea Chizid; valorificarea zonei Lacului Cinciş; dezvoltarea turismului religios prin valorificarea apropierii de Mănăstirea Prislop; reabilitarea şi reamenajarea Muzeului Fierului; crearea unei linii de transport turistic local; identificarea unei locaţii şi amenajarea unei zone de camping şi a unui sat de vacanţă.

În planul precedent de dezvoltare al municipiului Hunedoara, elaborat pentru anii 2007 – 2013, propunerile privind investiţiile în turism se rezumau la renovarea castelului şi înfiinţarea unei mini-staţiuni în Vadu Dobrii.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

 1. Simerianu' suparat

  Grecii au dat faliment,Hunedoara poate sa traiasca din tursim!!!
  Pana una alta tinerii pleaca la Cluj si Timisoara unde au de lucru.
  Asteptati-va la un numar mare de turisti oameni buni,acestia deabia asteapta sa vina sa vada tiganii cum fura fier vechi si capacele de la canalizare.
  Cat de cruda poate sa fie lumea asta daca MOLOT inca este baronul judetului dupa atatia ani iar din cel mai industrializat judet am ajuns la coada vacii,bagati in aceeasi categorie cu oltenii si moldovenii.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă