MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

aaaAdministraţia locală din Hunedoara a publicat noua Strategie de dezvoltare a municipiului, valabilă pentru anii 2014 – 2020. Turismul se numără printre domeniile unde sunt propuse cele mai multe investiţii. Turismul este considerat unul dintre obiectivele principale ale Strategiei de dezvoltare a municipiului Hunedoara pentru 2014 – 2020. Proiectul elaborat de administraţia locală a intrat în dezbatere publică, iar hunedorenii pot aduce recomandări în următoarea perioadă, adresându-se Primăriei municipiului Hunedoara.Oferta „turistică” a Strategiei de dezvoltare a municipiului pentru 2014 – 2020 cuprinde peste 50 de acţiuni, printre care: restaurarea, protecţia şi conservarea Castelului Corvinilor; realizarea şi promovarea unor trasee turistice, care să includă obiectivele turistice din Municipiul Hunedoara; amenajarea Complexului turistic Vadul Dobrii; reabilitarea traseului mocăniţei, repunerea acesteia în funcţiune şi introducerea în traseele turistice locale; dezvoltarea ecoturismului, prin valorificarea resurselor naturale şi a biodiversităţii oferite de Pădurea Chizid; valorificarea zonei Lacului Cinciş; dezvoltarea turismului religios prin valorificarea apropierii de Mănăstirea Prislop; reabilitarea şi reamenajarea Muzeului Fierului; crearea unei linii de transport turistic local; identificarea unei locaţii şi amenajarea unei zone de camping şi a unui sat de vacanţă.

În planul precedent de dezvoltare al municipiului Hunedoara, elaborat pentru anii 2007 – 2013, propunerile privind investiţiile în turism se rezumau la renovarea castelului şi înfiinţarea unei mini-staţiuni în Vadu Dobrii.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

 1. Simerianu' suparat

  Grecii au dat faliment,Hunedoara poate sa traiasca din tursim!!!
  Pana una alta tinerii pleaca la Cluj si Timisoara unde au de lucru.
  Asteptati-va la un numar mare de turisti oameni buni,acestia deabia asteapta sa vina sa vada tiganii cum fura fier vechi si capacele de la canalizare.
  Cat de cruda poate sa fie lumea asta daca MOLOT inca este baronul judetului dupa atatia ani iar din cel mai industrializat judet am ajuns la coada vacii,bagati in aceeasi categorie cu oltenii si moldovenii.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României