MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

aaaAdministraţia locală din Hunedoara a publicat noua Strategie de dezvoltare a municipiului, valabilă pentru anii 2014 – 2020. Turismul se numără printre domeniile unde sunt propuse cele mai multe investiţii. Turismul este considerat unul dintre obiectivele principale ale Strategiei de dezvoltare a municipiului Hunedoara pentru 2014 – 2020. Proiectul elaborat de administraţia locală a intrat în dezbatere publică, iar hunedorenii pot aduce recomandări în următoarea perioadă, adresându-se Primăriei municipiului Hunedoara.Oferta „turistică” a Strategiei de dezvoltare a municipiului pentru 2014 – 2020 cuprinde peste 50 de acţiuni, printre care: restaurarea, protecţia şi conservarea Castelului Corvinilor; realizarea şi promovarea unor trasee turistice, care să includă obiectivele turistice din Municipiul Hunedoara; amenajarea Complexului turistic Vadul Dobrii; reabilitarea traseului mocăniţei, repunerea acesteia în funcţiune şi introducerea în traseele turistice locale; dezvoltarea ecoturismului, prin valorificarea resurselor naturale şi a biodiversităţii oferite de Pădurea Chizid; valorificarea zonei Lacului Cinciş; dezvoltarea turismului religios prin valorificarea apropierii de Mănăstirea Prislop; reabilitarea şi reamenajarea Muzeului Fierului; crearea unei linii de transport turistic local; identificarea unei locaţii şi amenajarea unei zone de camping şi a unui sat de vacanţă.

În planul precedent de dezvoltare al municipiului Hunedoara, elaborat pentru anii 2007 – 2013, propunerile privind investiţiile în turism se rezumau la renovarea castelului şi înfiinţarea unei mini-staţiuni în Vadu Dobrii.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MIZA PE TURISM Strategie de dezvoltare a Hunedoarei, pentru 2014 – 2020

 1. Simerianu' suparat

  Grecii au dat faliment,Hunedoara poate sa traiasca din tursim!!!
  Pana una alta tinerii pleaca la Cluj si Timisoara unde au de lucru.
  Asteptati-va la un numar mare de turisti oameni buni,acestia deabia asteapta sa vina sa vada tiganii cum fura fier vechi si capacele de la canalizare.
  Cat de cruda poate sa fie lumea asta daca MOLOT inca este baronul judetului dupa atatia ani iar din cel mai industrializat judet am ajuns la coada vacii,bagati in aceeasi categorie cu oltenii si moldovenii.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj